Club Brugge laat zich niet uit zijn lood slaan, Vanaken verklaart dat op een eenvoudige manier

28 april 2016 19:50

Club Brugge beschikt dit seizoen over een ijzersterke thuisreputatie, er is op Jan Breydel nauwelijks een ploeg op bezoek geweest die blauw-zwart iets kon maken. Op verplaatsing heeft Club het dan weer moeilijker. Hans Vanaken beseft het maar al te goed.

“Thuis winnen wij zo goed als altijd. Enkel Anderlecht is erin geslaagd om hier te komen winnen, maar voor het overige hebben we thuis een perfect parcours afgelegd. Ik ga tegen Genk dan ook uit van een overwinning, maar… de match moet natuurlijk nog gespeeld worden.”

Te weinig op verplaatsing

Thuis en uit, het is en blijft dag en nacht verschil bij blauw-zwart. “Dat klopt. Thuis zijn we sterk, maar nu moeten we dat ook nog buitenshuis proberen te brengen. Op verplaatsing is het vaak nog iets te weinig.”

Maar Vanaken herpakt zich onmiddellijk. “Ik vond ons in Anderlecht en in Genk niet eens zó slecht. We kregen daar ook mogelijkheden. In Genk stond het dan plots 3-0, maar het had evengoed gelijk kunnen zijn.”

“We wéten dat we het kunnen. Thuis stralen we dat ook uit. Nu op verplaatsing nog.” - Hans Vanaken

“In play-off 1 beslissen details over winst of verlies. Maar: we wéten dat we het kunnen. Thuis stralen we dat als groep ook uit. Dat moeten we kunnen doortrekken naar onze uitwedstrijden.”

First things first: zondag neemt Club het in een uitverkocht Jan Breydelstadion op tegen Genk. “Genk speelde met veel vertrouwen, maar het heeft een dreun van Gent gekregen. Zondag kunnen we hen helemaal uit de titelrace slaan.”

“Als je kampioen wil worden…” - Hans Vanaken

Dat het een belangrijk weekend kan worden, beseft Vanaken maar al te goed. “Er kan zondag heel veel beslist worden. Na dit weekend gaan we een beter zicht op de situatie hebben. De winnaar van Gent-Anderlecht kan bovendien een hele goede zaak doen.”

“Maar wij gaan uit van eigen sterkte en zijn niet te veel bezig met de rest. Wij moeten thuis gewoon een goed resultaat neerzetten. Als je kampioen wil worden, dan moet je dit soort wedstrijden winnen”, besluit de spelmaker van blauw-zwart.

Timothy Collard

Club Brugge \\ KRC Genk
 
 
Reacties.