Hanni maakt hoogstwaarschijnlijk voor een grote zak geld een transfer deze zomer, wie waren de duurste spelers?

28 april 2016 16:11

Dat Hanni na dit seizoen voor een grote zak geld zou kunnen vertrekken bij KV Mechelen is zeer waarschijnlijk, maar gaat hij in de Jupiler Pro League blijven of naar het buitenland? En welke transfers waren nu het duurste binnen België? Een greep uit de hoogste transferprijzen.

Hans Vanaken

De middenvelder vertrok in 2015 op 22-jarige leeftijd voor een slordige 4 miljoen euro van Sporting Lokeren naar Club Brugge, waar hij ondertussen 26 wedstrijden speelde.

Kara Mbodji

De fysiek imposante verdediger annex middenvelder koos voor Anderlecht in 2015, de Kameroener kostte de Brusselaars 4 miljoen euro aan Genk. Ook hij kwam al 26 keer in actie dit seizoen voor de Brusselaars.

Koen Daerden

De centrale middenvelder is inmiddels gestopt met voetballen, maar werd in 2006 wel getransfereerd van Genk naar Club Brugge voor maar liefst 4 miljoen euro. Hij eindigde zijn carrière bij het Nederlandse Maastricht VV.

Ilombé Mboyo

Verruilde AA Gent voor Genk in 2013 voor een prijs van 4 miljoen euro. Na anderhalf seizoen bij Genk werd de aanvaller verkocht aan FC Sion in 2015.

Neeskens Kebano

De Frans-Congolese middenvelder, die ook op de vleugels uit de voeten kan, werd in 2015 voor 3,5 miljoen euro verkocht door Charleroi aan Genk. Hij is ook een belangrijke schakel geworden voor de Limburgers met inmiddels 28 gespeelde wedstrijden, 5 goals en 5 assists.

Mbark Boussoufa

Hij keerde op huurbasis terug naar AA Gent van Lokomotiv Moskou, maar de middenvelder kwam in 2006 nog over van de Gentenaren naar Anderlecht voor 3,5 miljoen euro. Daarna verkochten de Brusselaars hem voor 8 miljoen euro aan FC Anzhi en na zijn periode daar kostte hij Lokomotiv Moskou 15 miljoen euro (!).

Milos Kosanovic

De 25-jarige centrale verdediger verhuisde van KV Mechelen naar Standard voor 2,5 miljoen euro. De Serviër heeft nog een contract tot 2020 bij Les Rouches waar hij dit seizoen al 29 keer mee mocht doen.

Andere transfers:

Jean-Luc Dompé: De 20-jarige vleugelaanvaller werd in de wintermercato door STVV aan Standard verkocht voor 2 miljoen euro.

Rob Schoofs: Moch ook vertrekken uit Sint-Truiden voor 1 miljoen, de middenvelder speelt sinds afgelopen zomer voor AA Gent.

Junior Edmilson: De Braziliaans-Belgische dribbelaar die in de aanval thuishoort ging ook naar Standard in de winter, hij moest 1,5 miljoen euro kosten.

Ivan Santini: De Kroatische spits werd in de voorbije zomermercato voor 1,6 miljoen euro verkocht van aan alweer Standard. De 26-jarige centrumspits kwam over van KV Kortrijk.

Johan Walckiers

Europa League \\ Anderlecht \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Standard \\ Sion
 
 
Reacties.