Vanaken legt uit waarom het met Refaelov beter loopt dan met Vazquez

28 april 2016 06:01

Aad de Mos haalde het afgelopen weekend nog een keertje aan: het vertrek van Victor Vazquez was niet per se een slechte zaak voor Club Brugge... Op het middenveld vinden Lior Refaelov en Hans Vanaken elkaar tegenwoordig blindelings. En dat is geen verrassing volgens laatstgenoemde.

“Rafa speelt al een hele tijd bij Club Brugge en weet precies wat hij moet doen op het veld. We voelen elkaar goed aan, en hoeven niet per se in elkaars weg te lopen als we samen in de ploeg staan” aldus Vanaken op het persmoment in Jan Breydel.

Comfortzone

Vanaken zocht vervolgens ook naar redenen waarom het met Refaelov beter loopt dan met Vazquez. “De wisselwerking is heel goed. Wat het verschil is met Vazquez? Victor en ik zijn allebei hetzelfde type: een nummer 10.”

“Als zulke types naar de flank moeten uitwijken, dan zitten ze sowieso minder in hun comfortzone. Rafa daarentegen kan perfect op rechts spelen, dat is eigenlijk zijn positie. En dat… Dat is het verschil tussen Vanaken-Vazquez en Vanaken-Refaelov.”

“Mijn favoriete post is en blijft de nummer 10” – Hans Vanaken

Onder Preud’homme speelde Vanaken al op verschillende posities. “Mijn favoriete post is en blijft de nummer 10. Maar als de coach me op een andere positie nodig heeft, dan is dat ook goed voor mij. Ik wil gewoon spelen”, toont Vanaken zich allesbehalve een moeilijke jongen.

Rendement

“Als ik moet uitwijken naar de 8 of naar de flank, dan probeer ik te brengen wat de coach van mij verwacht. Dat ik op die posities niet evenveel breng als op de 10? Dat is ook logisch, denk ik.”

“Ik speelde de voorbije vier seizoenen constant als centraal aanvallende middenvelder. Tot dit jaar was ik niet gewoon om bijvoorbeeld op de rechterflank te spelen. Maar het is goed als je op meerdere plaatsen uit de voeten kan. Nu moet ik nog werken aan mijn rendement op die andere posities”, besluit Vanaken.

We spraken met Vanaken ook uitgebreid over zijn eerste jaar bij Club Brugge. De middenvelder gaf zichzelf ook punten op 10. Via deze link kan je het uitgebreide artikel lezen.

Timothy Collard

Club Brugge
 
 
Reacties.