Preud'homme roemt fans: "Steun die ik van ons publiek krijg, heb ik in mijn carrière nog nergens gekregen"

28 april 2016 16:58

Als Club Brugge dit seizoen dan eindelijk eens de befaamde oppergaai weet te pakken, dan zal het feest in en rond Jan Breydel niet te overzien zijn. De supporters snakken naar een titel, maar blijven ondertussen ook in moeilijke momenten duidelijk.

“De steun die ik van ons publiek krijg, die heb ik in mijn hele carrière nog nooit gekregen. Nergens!”, aldus Michel Preud’homme. “Dat is voor mij op dit moment nog een grote bron van kracht.”

Erg mooie woorden van de coach voor misschien toch wel het meest trouwe en positieve publiek van de topclubs in België. Al 11 jaar zitten ze te wachten op een titel, maar nog steeds proberen ze positief te blijven.

Ik hoop dat dit hun jaar wordt – Nikola Storm

Er is ook plaats voor emoties – zie maar hoe ze omgingen met het sterfgeval van een 65-jarige fan tijdens de wedstrijd tegen Zulte Waregem en hoe ze nog elke wedstrijd applaudisseren, zes jaar na het trieste overlijden van François Sterchele.

“Het zijn superfans. Van mij mag Club Brugge daarom kampioen worden”, gaf ook Nikola Storm mee in de catacomben van Jan Breydel na de 5-0 opdoffer met Zulte Waregem. “Ze zijn mentaal heel sterk en ik hoop dat dit dan hun jaar wordt.”

Het publiek er vol achter kan het verschil maken – Ruud Vormer

Met nog drie thuiswedstrijden voor de boeg rekent de volledige blauw-zwarte familie dan ook op de fans om hen minstens in die wedstrijden vooruit te schreeuwen. “Met het publiek er vol achter? Dat kan het verschil maken”, weet Ruud Vormer.

Te beginnen met Genk kloppen: “We stonden zeven punten voor, maar plots was onze voorsprong helemaal weg. Het kan snel gaan en natuurlijk willen we die revanche tegen Genk. We gaan vol voor die titel, doen er alles voor en de steun is enorm.”

Aernout Van Lindt

Anderlecht \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent
 
 
Reacties.