Stoten Club en Gent paars-wit van de troon? "Anderlecht had altijd een voorsprong, maar die is langzaam aan het verdwijnen"

28 april 2016 17:10

Vorig jaar kroonde KAA Gent zich tot kampioen van België en momenteel beschikt Club Brugge over de beste papieren om zich tot eindwinnaar in de Jupiler Pro League te kronen. Dat het twee jaar op rij niets zou kunnen zijn, brengt zelfs Jan Mulder aan het twijfelen...

“Tijdens Genk-AA Gent genoot ik wél van een paar combinaties, van een paar spelers. Eigenlijk zijn die beter qua kwaliteit van spel en spelers. Dat is moeilijk, want wij (Anderlecht, nvdr.) hebben altijd de beste spelers. Normaal gesproken toch”, zegt Mulder in Het Laatste Nieuws.

De Nederlander maakt zich zelfs een beetje zorgen… “Ik ben bang – niet dat Anderlecht geen kampioen wordt of zondag niet van AA Gent wint en zich herpakt – maar dat het structureel wordt. Vooral met die Champions League is dat riskant.”

"Gent en Brugge kunnen op den duur financieel over je heen gaan" - Jan Mulder

“Dat brengt ontzettend veel geld mee voor clubs als Gent en Brugge, die kunnen op den duur financieel over je heen gaan. Anderlecht had altijd een voorsprong, maar die is langzaam aan het verdwijnen.”

Timothy Collard

Anderlecht \\ Club Brugge \\ KAA Gent
 
 
Reacties.