Buitenlandse clubs kopen graag spelers uit de Pro League, dit zijn de duurste transfers

29 april 2016 15:45

De Jupiler Pro League is de voorbije jaren een mooie vijver waaruit topclubs uit het buitenland nieuwe spelers kunnen halen. Dat gaat meestal gepaard met een mooie transferprijs! Dit is een greep uit de duurste transfers van de Belgische competitie naar het buitenland.

Marouane Fellaini

De boomlange middenvelder werd door Standard voor een prijs van 21,5 miljoen euro verkocht aan Everton, dat gebeurde in 2008. In 2013 verruilde hij The Toffees voor Manchester United en kostte hij 32,5 miljoen.

Aleksandar Mitrovic

De Servische aanvaller ging van Anderlecht naar Newcastle United voor maar liefst 18,5 miljoen euro. De spits werd in 2015 verkocht na twee seizoenen bij de Brusselaars.

Chancel Mbemba

De Congolese verdediger werd in 2015 samen met ploeggenoot Mitrovic door Newcastle in de wacht gesleept. Anderlecht mocht rekenen op een transferprijs van 12 miljoen euro.

Axel Witsel

Witsel werd in 2013 door Standard verkocht aan Benfica, daar speelde hij maar één seizoen voordat hij naar Zenit Sint-Petersburg verkaste. Standard ontving 9 miljoen voor de middenvelder, Benfica kreeg 40 miljoen van de Russen.

Mbark Boussoufa

De Marokkaanse aanvallende middenvelder werd in 2011 verkocht aan Lokomotiv Moskou door Anderlecht. Hij kostte een slordige 8 miljoen euro, maar toen hij naar Anzhi ging leverde dat 15 miljoen op voor Lokomotiv.

Kevin De Bruyne

De uitblinker bij Manchester City werd in 2012 eerst verkocht door Genk aan Chelsea, dat ging gepaard met een transferbedrag van 8 miljoen. Hij werd later verkocht aan VfL Wolfsburg voor 22 miljoen en zijn transfer naar The Citizens kostte 74 miljoen euro (!).

Thibaut Courtois

De doelman kwam in 2011 al over van Genk naar Chelsea voor net geen 9 miljoen euro. Hij werd toen eerst aan Atlético Madrid uitgeleend maar is sinds 2014 weer terug op Stamford Bridge.

Christian Benteke

Waar hij door Standard voor 1 miljoen verkocht werd aan Genk, leverde hij de Limburgers 8,8 miljoen euro op toen hij de overstap naar Aston Villa maakte.

Andere transfers

Lucas Biglia: Mocht voor net geen 8,5 miljoen vertrekken bij Anderlecht naar Lazio.

Dieumerci Mbokani: Vertrok in 2010 van Standard naar Monaco voor 7 miljoen euro en mocht voor 3 miljoen naar Anderlecht in 2011. De Brusselaars verkochten hem toen in 2013 aan Dynamo Kiev en dat leverde hen 11 miljoen ero op.

Carlos Bacca: De Colombiaanse spits mocht Club Brugge in 2013 verlaten, daarvoor betaalde Sevilla 8 miljoen euro. Momenteel is de aanvaller actief bij AC Milan aan wie hij 30 miljoen euro gekost heeft.

Michy Batshuayi: De Olympique Marseille-spits kwam in 2014 over van Standard en dat leverde de Luikenaars 6 miljoen euro op.

Deze cijfers zijn gebaseerd op transfermarkt.de.

Johan Walckiers

Premier League \\ Ligue 1 \\ Serie A \\ Champions League \\ Europa League \\ KAA Gent \\ Liverpool FC \\ Manchester United \\ Manchester City \\ Chelsea \\ Newcastle United \\ Marseille \\ AC Milan \\ Lazio \\ Villarreal \\ Zenit St Petersburg \\ Kuban Krasnodar
 
 
Reacties.