Iedereen op scherp zondag in het Astridpark: "Verliezer quasi zeker uitgeschakeld"

29 april 2016 18:54

Anderlecht en AA Gent kijken elkaar zondag in de ogen voor wat dé clash van het weekend zal worden. Wie wint, komt tot op één punt van Club dat 's avonds nog speelt en kan dus de Bruggelingen onder druk zetten. Voor de verliezer lijkt het over en out.

Hein Vanhaezebrouck brak de stilte voor de persconferentie met een vrolijke noot. "Het is duidelijk dat deze match véél belangrijker is dan die van vorige week. Hoeveel pers was er toen? Drie man."

Sinds vorige zondag is er inderdaad heel wat veranderd in de titelstrijd. Club stoomde door, Anderlecht struikelde en AA Gent won op het nippertje met tien bij Racing Genk. Het zet alvast druk op de ketel voor zondag.

Zeven punten met maar vier wedstrijden te gaan is heel veel -Hein Vanhaezebrouck

"Voor de verliezer wordt het inderdaad moeilijk om zich nog te mengen in het titeldebat. Zeven punten met maar vier wedstrijden te gaan is heel veel", aldus Vanhaezebrouck.

Anderlecht kreeg een tik op Oostende en Vanhaezebrouck verwacht ze dan ook scherp. "Ze reageren altijd, Anderlecht krijgt niet veel tikken, hé." Het paarswitte publiek was op z'n zachtst gezegd not amused in Roeselare.

Wij moeten niet teveel met het publiek van Anderlecht bezig zijn -Hein Vanhaezebrouck

Misschien een kans voor AA Gent om met een snelle voorsprong ervoor te zorgen dat de eigen supporters zich tegen Anderlecht keren, al denkt Vanhaezebrouck van niet.

"Ik heb daar al veel te veel ervaring mee. Standard in crisis heb ik ook al meegemaakt. Supporters blijven altijd achter hun ploeg staan. Als het tegenslaat ga je misschien enkelen horen, maar niet iedereen."

Hieronder kan je zien wat Vanhaezebrouck nog te zeggen had over de clash tegen Anderlecht. Opgelet, het laden van het filmpje kan enkele ogenblikken in beslag nemen.

Sander De Graeve

Anderlecht \\ KAA Gent
 
 
Reacties.