Vanhaezebrouck over de foutjes van de arbitrage: "We zijn nog maar vijf matchen ver"

30 april 2016 15:39

Vanhaezebrouck vloog vorig weekend naar de tribune voor zijn reactie na de rode kaart van Kenny Saief op Genk. De coach blijft bij zijn standpunt, maar excuseerde zich intussen al bij de scheidsrechter.

Hij is tevreden dat Saief niet op het strafbankje moet tegen Anderlecht. "Hij is onze meest regelmatige speler en haalt een hoog niveau. In die zin is het een goeie zaak dat hij kan spelen. Het is vooral ook een terechte beslissing."

Penalty op Coulibaly tegen Oostende, corner die ons punten kost tegen Anderlecht... -Hein Vanhaezebrouck

"Mijn reactie was ongepast, maar dat verandert niets aan het feit dat die uitsluiting ook ongepast was", ging de Gentse oefenmeester verder. Hij zag al meerdere foute beslissingen van de arbitrage in de wedstrijden van zijn team.

"Als je die match wint, ga je daar lichter over. Het is een optelsom. Tegen Oostende wordt een penalty-fout op Kalifa Coulibaly niet gezien, tegen Anderlecht kost een corner die er geen was ons twee punten."

"En als Berrier die bal erin legt, verliezen we ook tegen Oostende misschien punten." Het is al heel wat. "En we zijn nog maar vijf matchen ver, hé. Ik had gehoopt dat zulke zaken niet gingen gebeuren. De resultaten zijn voorlopig nog goed, maar je wordt er meer gespannen van als coach."

Sander De Graeve

Anderlecht \\ KAA Gent
 
 
Reacties.