Sprokkels 30/04: Nog tickets beschikbaar voor EK, dubbele pech voor Bayern

30 april 2016 20:36

Met de play-offs komt het slot van het seizoen in zicht, maar onze redactie krijgt dagelijks ook een karrenvracht aan nieuwtjes en leuke weetjes binnen. We gieten het zoals dagelijks in een handig overzicht.

  • We vergeten ook de liefhebbers van het Tsjechische voetbal niet. Viktoria Plzen heeft zich zaterdagavond tot kampioen van Tsjechië gekroond. Het is de vierde titel in het bestaan van de club.
  • Berchem Sport heeft de komst van Alejandro Castro Suarez nu ook officieel bekendgemaakt. De 20-jarige verdediger kwam in het eerste elftal van Antwerp niet aan spelen toe en gaat nu zijn kans bij de derdeklasser beproeven.
  • Er zijn nog tickets voor het EK beschikbaar. Niet voor de wedstrijden van de Rode Duivels welteverstaan. Wie pakweg naar Hongarije-Polen wil, kan nog een plaatsje bemachtigen. Maar ook voor de openingswedstrijd van Frankrijk tegen Roemenië zijn er nog kaartjes te krijgen.
  • Pech voor Bayern München. De Duitsers moesten hun titelfeest uitstellen, maar kregen ook slecht nieuws met het oog op de wedstrijd in Bernabeu. Arjen Robben moet het duel met zijn ex-club aan zich laten voorbijgaan.
  • Frédéric Gounongbe speelt komend seizoen niet meer bij Westerlo. Een flink gemis voor de club, aangezien de aanvaller een garantie was op doelpunten bij de Kempense club. De spits is nu transfervrij en kan gaan en staan waar hij wil. Lokeren en Oostende zouden geïnteresseerd zijn.

  • De geruchten deden onlangs de ronde dat William Dutoit, doelman van STVV, interesse had opgewekt bij La Liga-topper Villareal. In een interview met Underground Football laat de keeper weten dat hij niet in contact staat met de club. Dutoit staat open voor een vertrek, maar sluit een verlengd verblijf bij STVV ook niet uit.

  • Oostende-voorzitter Marc Coucke heeft betere tijden gekend. De extravagante zakenman verloor eerder deze week zijn managerfunctie bij Perrigo. Toch is hij zijn gevoel voor humor niet kwijt. Toen zijn ticket werd ingescand voor de wedstrijd van Zulte Waregem tegen Oostende, kwam hij op de blacklist te staan. "Ik mag hier ook al niet binnen", staat te lezen in zijn tweet. Het volledige verhaal kan je HIER nalezen.

  • Vandaag is het zover, dan strijden Antwerp en Eupen op de laatste speeldag voor de titel in tweede klasse én de bijhorende promotie naar de Jupiler Pro League. 'The Great Old' kan daarvoor op heel wat bekende steun rekenen, Tom Waes is misschien wel de bekendste supporter van de club met stamnummer één. Bekijk hier zijn aanmoedigende speech:

  • AA Gent verliest twee gegeerde jeugdspelers aan concurrent Anderlecht. De 13-jarige Abraham Vos, een kopie van Mbark Boussoufa, en de 14-jarige Denz Vandierendonck, een balvaste middenvelder met een uitstekende (trap)techniek, zetten hun opleiding voort bij Paars-wit.

Redactie

Jupiler Pro League \\ STVV \\ Westerlo
 
 
Reacties.