Vandenbempt zwaait met lof voor Club-spelers: ""Een geneesheer, een kampioenenmaker en Premier Leaguepotentieel"

01 mei 2016 07:59

Club Brugge knokte zich met een klinkende 5-0-zege tegen Zulte Waregem vorige week weer in de favorietenrol voor de titel. Peter Vandenbempt zag verschillende Bruggelingen, elk op hun manier, uitblinken.

De terugkeer van Lior Refaelov was ontegensprekelijk cruciaal. "Rafaël, een Hebreeuws woord voor 'God heeft genezen'. Dat is precies wat Refaelov doet met het aanvalsspel van Club Brugge: hij geneest het, hij maakt het beter", aldus Vandenbempt in Sport/Voetbalmagazine. "Hij beheerst met zijn onberispelijke techniek, snelle benen en spelintelligentie de kunst om het spel van Club te versnellen of te temporiseren op het goeie moment."

Achterin is Björn Engels op zijn 21e al een steunpilaar - Peter Vandenbempt

De Israëliër wordt geflankeerd door het duo Izquierdo-Vanaken. "Izquierdo flitste weer en Vanaken genoot van zijn herwonnen vrijheid in een centrale rol. Een kampioenenmaker dus."

"En achterin is Björn Engels op zijn 21e al een steunpilaar: een combinatie van kracht en souplesse, positioneel en tactisch inzicht en een uitstekende inspeelpass. Een moderne centrale verdediger met groeimarge, Premier Leaguepotentieel", besluit Vandenbempt.

Diederik Geypen

Club Brugge \\ KRC Genk
 
 
 
Reacties.