Matton klaar voor de eindstrijd: "Deze matchen bepalen alles"

01 mei 2016 08:36

Thomas Matton kende dit seizoen al redelijk wat blessureleed, maar staat er opnieuw in de maand van de waarheid. "Al heb ik wel wat last aan m'n knie", geeft de Gentse middenvelder aan.

"Het viel al bij al wel mee", aldus Matton, die wel wat gewend is op het vlak van blessures. "Ik heb heel wat wedstrijden kunnen spelen, dus ben ik tevreden. De langste was er een van drie maanden." In de play-offs staat Matton er. Met een goal tegen Oostende en een assist tegen Genk was hij al belangrijk voor Gent.

"In de wedstrijden die ik al speelde, ging het niet slecht. Ook met het team gaat het de laatste tijd beter en beter." In de actie tegen Genk zagen we opnieuw een flits van het AA Gent dat indruk maakte in de Champions League.

Het verschil? We zetten opnieuw meer druk naar voren -Thomas Matton

"Saief, Milicevic, ik en Laurent. Er was wel wat volk bij betrokken. Wat het verschil is met onze mindere periode? We zetten opnieuw veel meer druk naar voren en we zijn nu op het juiste moment scherp."

Zondagmiddag wacht Anderlecht, mits een zege doet AA Gent helemaal mee voor de titel. Iets wat na de nederlaag tegen Club onmogelijk leek. "We hebben nooit de hoop verloren. We wisten dat het moeilijk zou worden en dat is het eigenlijk nog steeds. We hebben het niet in eigen handen."

"De volgende twee wedstrijden zullen alles bepalen. Eerst tegen Anderlecht en dan tegen Club Brugge, onze grote concurrenten. Binnen een kleine week zullen we heel wat meer weten", sloot Matton af.

Sander De Graeve

Anderlecht \\ KAA Gent
 
 
Reacties.