Club Brugge op titelkoers, Antwerp en Anderlecht in hoofdrollen

02 mei 2016 17:02

Alle goede (en slechte) dingen komen in drievoud. Hanne, Klaasje en Marthe zijn al eventjes de nieuwe K3, dus is dat ook meteen het afscheid van drie andere topmeiden. Wij blikken terug op de voorbije voetbalspeeldag en doen dat ook in drievoud. Al dan niet met luchtballonnen.

TOP

Brugge op titelkoers

We vallen in herhaling met vorige week, want wat Club Brugge liet zien? Erg straf. Toegegeven: het had anders kunnen lopen met de kansen voor Bailey en Castagne, maar blauw-zwart toonde maturiteit.

Is dit dan het jaar waarin het écht gaat gebeuren? De twee thuiswedstrijden winnen is voldoende om kampioen te worden. Om maar te zeggen: zo dicht zaten ze er nooit bij.

Anderlecht staat op

Maar Club Brugge heeft wel nog een ferme titelconcurrent. Na de dramatische wedstrijd in Oostende leek Anderlecht op weg naar de slachtbank, maar tegen AA Gent stond het echte paars-wit weer (een beetje) op.

Het is nu de vraag of ze dit niveau vier wedstrijden op het scherpste van de snee kunnen volhouden. Dán is er nog een en ander mogelijk met het oog op toch nog de titel.

Antwerpse voetbalsfeer

De stad Antwerp heeft een ploeg in eerste klasse nodig. Zoveel is duidelijk na de taferelen van afgelopen weekend. Een volgepakte Bosuil vol hoop en bijzonder veel sfeer, een afgeladen Kiel waar wél een titel kon worden gevierd.

De slapende reus die Antwerp heet zal ook volgend jaar nog in eerste klasse B moeten spelen, maar de teneur rond de club is wel helemaal omgedraaid. Er zit muziek in.

FLOP

Antwerpse voetbalsfeer

Het moet echter wél in de perken blijven. Enkelingen hebben het voor heel veel fans van Antwerp verpest, door in de volle frustratie van de gemiste titel over de schreef te gaan.

Kasseitjes werden gegooid, combi's van de politie in brand gestoken. Niet zoals het hoort en ook een smet op het blazoen van een nochtans mooie club.

Collectieve blindheid

Het blijft toch een serieus zeer in de Jupiler Pro League: de arbitrage is gewoon onder de maat. Met drie man stonden ze buitenspel bij RSC Anderlecht en toch had de grensrechter het niet gezien.

Dat zo'n zaken anno 2016 nog steeds mogelijk zijn, het is erg jammer. En het doet ook pijn aan de ogen, omdat eens te meer dit soort beslissingen belangrijk kunnen zijn in de titelstrijd. Al gaf ook voorzitter De Witte toe dat Anderlecht gewoon verdiend gewonnen had. En wat te denken van de 'corner' in Charleroi - Lokeren vlak voor de 2-2?

Buffalo's

Het was hét moment voor de Buffalo's om zich opnieuw helemaal in de titelstrijd te mengen. Door de zege in Genk hadden ze het momentum gepakt, maar in het Astridpark schoten ze gewoon collectief tekort.

Einde verhaal zo om de titel, of toch niet? Mits 12 op 12 in de laatste vier wedstrijden zou er zomaar nog vanalles mogelijk kunnen zijn. Maar vooral op het middenveld zal het dan strakker moeten.

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ 2e klasse \\ 2e amateurliga B \\ Anderlecht \\ Antwerp \\ Charleroi \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Lierse SK \\ Sporting Lokeren \\ Standard \\ Westerlo \\ Zulte Waregem \\ Cercle Brugge \\ KV Oostende \\ Beerschot \\ KV Mechelen \\ KV Kortrijk \\ SK Beveren
 
 
Reacties.