Peter Maes zag waar het foutliep: "Dat kwamen we tekort"

02 mei 2016 10:49

Racing Genk betaalde tegen Club Brugge heel wat leergeld. Met name op de flanken liep het niet zoals de vorige wedstrijden. Peter Maes begrijpt waaraan het ligt en geeft meer duiding bij alles wat verkeerd liep.

Zeker in verdedigend opzicht hadden Uronen en Castagne het erg moeilijk, waardoor Dewaest en Kabasele moesten compenseren en centraal ruimte lieten liggen. Na de koffie bracht Maes met Hamalainen iets meer ervaring op de linksachter.

“Jere Uronen komt van heel ver en voor dit soort matchen heeft hij blijkbaar het tempo nog niet in de benen. We kwamen ook wat hardheid tekort”, aldus Peter Maes over zijn backs. “Bovendien zat Bailey niet echt in de match, waardoor de druk op Uronen nog groter werd tegen Meunier en Refaelov.”

Vergeten te profiteren – Peter Maes

“Na de nederlaag tegen AA Gent wisten we dat we hier een moeilijke wedstrijd tegemoet zouden moeten zien. Onze organisatie stond goed in het begin en we konden omschakelen. Daar hebben we echter niet van geprofiteerd.”

Voor Brian Hamalainen was het dan weer leuk om nog eens 45 minuten te kunnen spelen: “Het was lang geleden, dat zeker. We hebben verzaakt onze kansen af te maken en we kwamen vrij snel zelf 2-0 achter. Op dit niveau maakt dat een wedstrijd altijd erg moeilijk.”

Aernout Van Lindt

Club Brugge \\ KRC Genk
 
 
Reacties.