Kortrijk in finale play-off 2: "Na vertrek Walem is alles veranderd"

02 mei 2016 20:17

KV Kortrijk speelt een knappe play-off 2 en is na de overwinning tegen Standard zeker van de finale. Daarin wordt Charleroi, Lokeren of KV Mechelen de tegenstander. Onze redactie vroeg aan supportersclub KVK-Zuid wie de volgende tegenstander mag worden.

Met nog één wedstrijd te spelen kan Kortrijk de winst in groep A van play-off 2 niet meer ontsnappen. Nu is het afwachten tegen wie Kortrijk zal uitkomen in de finale van play-off 2. "Ik zou Kortrijk graag tegen Charleroi zien spelen", opent voorzitter Frank Buysschaert. "Dat is een moeilijke ploeg, maar zeker wel haalbaar voor ons."

"Of we deze prestaties verwacht hadden? Eigenlijk wel. Na het vertrek van Johan Walem is alles veranderd. Het spelbeeld is totaal anders geworden en we zien weer een ploeg op het veld staan", zegt Buysschaert. "De groep staat momenteel onder goede leiding, ook al ken ik de nieuwe trainer nog niet zo goed."

Europees voetbal

"Walem had al veel eerder moeten vertrekken. Hij is twee matchen te lang gebleven en anders zat Kortrijk nu in play-off 1. Maar het is natuurlijk prachtig wat er tot nu toe al verwezenlijkt is. De ploeg heeft gevochten voor die eerste plaats."

Die finale van play-off 2 is ook een stap dichter bij een ticket voor Europees voetbal. "Dat is een droom van veel supporters. De kans is nu al wat groter, maar we zijn er nog niet. Dat zou een heel mooie afsluiter zijn van dit seizoen", besluit Buysschaert.

Bart Ver Elst

KV Kortrijk
 
 
Reacties.