Bij Club Brugge zijn ze liever voorzichtig met goudhaantje: "Hij heeft talent, maar hem vergelijken met Simons is niet simpel"

03 mei 2016 11:45

Johan Boskamp noemde hem - niet met zoveel woorden - al de opvolger van Timmy Simons, maar bij Club Brugge blijven ze liefst van al voorzichtig met spelers apart te bewieroken. Al is ook hoofd jeugdopleidingen Pascal De Maesschalck zich ervan bewust dat Daouda Peeters (17) een groot talent is.

“Maar er zijn nogal eens piepjonge spelers de hemel in geprezen, hé”, onderbreekt De Maesschalck ons vrijwel onmiddellijk wanneer we over Peeters beginnen. “Daouda heeft het inderdaad heel erg goed gedaan bij de nationale U17.”

De vergelijking maken met Simons, doen ze niet zo graag bij blauw-zwart. “Daouda heeft talent, maar Timmy Simons heeft toch al een pak meer bewezen tijdens zijn carrière, hé. Het is dan ook niet simpel om een jonge jongen met Timmy te vergelijken”, aldus De Maesschalck.

Daouda Peeters (uiterst rechts) bij de nationale jeugd.

“We beschikken over nog heel wat goeie, jonge voetballers bij Club Brugge” - Pascal De Maesschalck

“Daouda heeft potentieel, het is een mooie atleet. Het is nu aan hem om de juiste stappen vooruit te zetten. Op dit moment kan hij Simons bijvoorbeeld niet opvolgen. Een Daouda die hard werkt en de nodige progressie maakt, kan Simons later mogelijk wel opvolgen. Je moet zulke uitspraken dus altijd nuanceren.”

“Bovendien beschikken we over nog heel wat goeie, jonge voetballers bij Club Brugge. We hebben een getalenteerde lichting met jongens die geboren zijn in 1997, 1998 en 1999. Die hebben stuk voor stuk veel potentieel.”

Brandon Mechele

Dat het niet altijd de jongens met het meeste talent zijn die later in de eerste ploeg komen bovendrijven, is ook al gebleken. De Maesschalck besluit daarom graag met een mooi voorbeeld… Uit de eigen kweekvijver.

“Brandon Mechele is nooit jeugdinternational geweest en zal bijgevolg ook nooit zijn opgepikt door Johan Boskamp. Maar die jongen heeft ondertussen wel al 70, 80 matchen bij de eerste ploeg van Club Brugge gespeeld, hé.”

Timothy Collard

Club Brugge
 
 
Reacties.