Sprokkels 03/05: KRC Genk verlengt contract jeugdtalent, SK Deinze versterkt zich met middenvelder

03 mei 2016 16:51

Met de play-offs komt het slot van het seizoen in zicht, maar onze redactie krijgt dagelijks ook een karrenvracht aan nieuwtjes en leuke weetjes binnen. We gieten het zoals dagelijks in een handig overzicht.

  • KRC Genk verlengt het contract van Paolino Bertaccini tot 2018, met 1 jaar optie. De 19-jarige flankaanvaller traint sinds vorig seizoen mee met de A-kern, en verzamelde toen ook zijn eerste speelminuten in de thuismatchen tegen Lokeren en Moeskroen. Technisch sterk, en met een goede linkervoet, was Paolino dit jaar goed voor 16 doelpunten bij de Beloften.

  • KMSK Deinze heeft zich voor volgend seizoen versterkt met middenvelder Philippe Janssens. Philippe speelt momenteel bij Eendracht Aalst in derde klasse. Hij tekende een contract voor 2 seizoenen.

  • Verdedigers Filip Daems en Jordan Mustoe hebben hun contract bij Westerlo verlengd. Daems heeft zijn optie gelicht en blijft nog één seizoen langer bij de Kemphanen. De Engelse Mustoe, uit de jeugd van Liverpool, tekende bij voor één jaar.
  • Vandaag wordt er naar de licentie van Moeskroen-Péruwelz gekeken door het Belgisch Arbitragehof voor de sport. Er werd aanklacht aangetekend door OHL, Westerlo en Sint-Truiden omdat Moeskroen volgens die ploegen in handen zou zijn van spelersmakelaars.

  • Mamé Thiam komt waarschijnlijk niet meer in actie dit seizoen. De aanvaller van Zulte Waregem kampt nog steeds met een knieblessure en wil voorzichtig zijn met het oog op een transfer komende zomer.

  • De beste Arabische speler op Belgische bodem verdient een eigen prijs, de "Belgische Leeuw", dit jaar heeft KV Mechelen-aanvaller Sofiane Hanni de prijs in de wacht gesleept. Hij volgt Carcela op.

Redactie

2e klasse \\ KRC Genk \\ Zulte Waregem \\ SK Deinze \\ KV Mechelen \\ Moeskroen
 
 
Reacties.