In de kijker: Julie Biesmans is er nu 22, maar we hebben het laatste zeker nog niet gezien

04 mei 2016 20:20

Julie Biesmans werd op 4 mei 2016 22 lentes oud. De speelster van Standard staat al jaren te boek als een van de grootste talenten, maar enkele blessures strooiden wel een beetje roet in het eten. Toch heeft Biesje nog steeds de toekomst voor zich. Waarom? Hierom!

De middenveldster van Standard en de Red Flames is naar eigen zeggen het beste als verdedigende middenveldster: “Ik heb het spel graag voor mij. Dan zie ik beter waar de bal heen zal gaan en kan ik beter tussenkomen”, aldus Biesmans daarover vroeger al tegen Voetbalkrant.com.

“Ik kan me wel goed plaatsen op het veld en ben altijd rustig aan de bal." Het is echter slechts een van de troeven van Biesmans, die ook steevast het overzicht voor haar weet te bewaren. De speelster die met een pass het hele middenveld open weet te splijten is ze niet, maar oerdegelijk is ze al jaren.

10 titels

En op haar 22e mag ze ook al een aardig palmares en flink wat ervaring voorleggen. Tot haar 14e speelde ze bij Bilzen, ondertussen maakt ze al een achttal jaar de dienst uit bij Standard. In die hoedanigheid speelde ze al meerdere malen in de Champions League, won ze de Bene League, verschillende titels en Bekers, ...

Om maar te zeggen: Biesje is stilaan echt groot aan het worden. Ondertussen is ze ook al 5 jaar geregeld Red Flame, de laatste jaren is ze - op enkele blessures na, waaronder recent nog een botoedeem - zowel bij Standard als de Flames incontournable geworden. Ze kan op verschillende posities op het middenveld haar streng trekken en kan in die hoedanigheid als flexibele speelster altijd op een basisplek rekenen.

Nu ze 22 is en haar hogere studies bijna over zijn, kan interesse uit het buitenland zeker niet uitblijven. Mogelijk dat de stap van Tessa Wullaert naar Wolfsburg de komende jaren inspirerend werkt op andere meisjes om de stap te wagen. In het geval van Biesmans: zij kan zeker mee in een topcompetitie en kan er enkel sterker van worden.

Aernout Van Lindt

Standard de Liège \\ België
 
 
Reacties.