Preud'homme voorspelde het vorig jaar al, maar krijgt pas nu écht gelijk

04 mei 2016 08:23

Club Brugge prijkt met nog vier speeldagen voor de boeg bovenaan de ranglijst in de Jupiler Pro League. Het gevaar komt bij Club Brugge van overal, maar afgelopen weekend sprong José Izquierdo er toch wel uit.

De Colombiaan deed KRC Genk meer dan één keer pijn en groeit echt wel naar zijn beste vorm toe. En dat terwijl hij vorig seizoen een flinke dip kende tijdens de play-offs. Nochtans zei Michel Preud’homme toen voor aanvang van play-off 1 dat Izquierdo zou ontploffen.

“Izquierdo heeft een enorm potentieel. Hij moest zich even aanpassen aan België en ook aan de manier van voetballen”, liet Preud’homme een dik jaar geleden optekenen. “Eens het er echt uitkomt, zal hij écht ontploffen", zo voorspelde de trainer van Club.

Izquierdo? Dat is: grote motor, verdedigen én .... Beslissend zijn

De blauw-zwarte oefenmeester ging er vorig jaar van uit dat het de play-offs van Izquierdo zouden worden, maar de Colombiaan liet het toen een beetje afweten. Nu – met een jaar vertraging – slaagt de sneltrein er ook in om er op belangrijke momenten te staan.

Izquierdo onderging een serieuze transformatie en dat valt op. De 23-jarige winger beschikt tegenwoordig over een véél grotere motor, knapt verdedigend werk op én last but not least: Izquierdo is ook nog steeds erg beslissend voor Club Brugge. Hij is één van de vele troefkaarten van Michel Preud’homme.

Donderdag kan u op Voetbalkrant.com terecht voor een uitgebreid interview met José Izquierdo. Onze Club Brugge-watcher zit woensdag samen met de uitblinker van blauw-zwart en brengt daar vervolgens verslag van uit. Hou onze website dus zeker en vast in de gaten!

Timothy Collard

Club Brugge
 
 
Reacties.