Ziekenboeg puilt uit, einde seizoen goalgetter Essevee

04 mei 2016 18:04

Zulte Waregem trekt vrijdag naar Racing Genk. Het zal dat wel moeten doen zonder flink wat spelers, want de ziekenboeg van Essevee blijft uitpuilen. Al is er ook goed nieuws te melden van enkele troepen.

Brebels, Storm, D’Haene, Aneke, Essikal, Brebels, Verstraeten zitten in dezelfde situatie als vorige week en zijn er dus ook de komende speeldagen zeker niet bij. “En DIallo heeft nog wat last van de adductoren met een pubaglei. Afwachten wanneer hij daarvan kan herstellen.”

Bovendien zit ook het seizoen van Mame Thiam er definitief op: “Hij heeft opnieuw een scheurtje”, aldus Francky Dury over zijn winger – die eerder dit seizoen al enkele matchen miste met een knieblessure.

Opnieuw een scheurtje

“Hij was gemotiveerd om nog iets te laten zien in play-off 1, hij heeft zijn tijd kunnen nemen. Maar er is toch opnieuw een scheurtje. Het seizoen is al te einde binnen 3,5 weken, dus tegen dan zal het nog niet geheeld zijn.”

De plannen met Thiam zijn duidelijk: “We gaan nog een tweede opinie vragen en eventueel laten we hem ook naar Juventus gaan, zodat zij het kunnen opvolgen”, aldus de oefenmeester. “Een operatie? Dat is de allerlaatste optie en willen we allemaal vermijden.” Louis Bostyn en Marvin Baudry zijn dan weer pijnvrij: beide spelers konden afgelopen week meetrainen met de groep.

Aernout Van Lindt

Zulte Waregem
 
 
Reacties.