De ontbolstering van Joske naar José: "Ik wist niet eens wat play-offs waren"

06 mei 2016 05:00

Joske is José geworden! José Izquierdo ontploft helemaal in play-off 1. En dat terwijl de ogen net niet op hem gericht waren. De Colombiaan zat met ons ronde de tafel. Op zoek naar vijf redenen: waarom nu wel?

”José Izquierdo zal ontploffen in play-off 1”, liet Michel Preud’homme 365 dagen geleden optekenen. Klein detail: daar kwam niets van in huis. Een jaartje later is het wél van dattum. Waarom? Een monoloog met Jos(ke).

Ik ken het land. Dit was mijn eerste buitenlandse avontuur - José Izquierdo

”Vorig seizoen was alles nieuws voor me. Ik kwam voor het eerst in een nieuw land en een andere cultuur. Dat op zich zorgt al voor een aanpassing op zich. Daar kwamen nog eens extrasportieve zaken bij.”

”Het weer is daar een mooi voorbeeld van. Man, ik herinner me mijn eerste dagen en weken hier nog. Hoe was het mogelijk om hier te leven? (lacht) Nu ben ik er helemaal niet meer mee bezig.”

Het voetbal, de tegenstanders en play-off 1 hebben geen geheimen meer - José Izquierdo

”Ik wist niet eens wat play-offs waren. (lacht) Nu is dat wel het geval. Net hetzelfde met de tegenstanders. Voor mij was elke ploeg nieuws, hé.”

”Het Europese voetbal is ook heel anders dan de Zuid-Amerikaanse variant. Nu moet ik meeverdedigen, dat was in Colombia niet het geval. Al heb ik niet specifiek op het fysieke gewerkt.”

Nu heb ik wel de benzine in de tank om te ontploffen - José Izquierdo

”Het was vorig seizoen een lang en slopend seizoen. De vele Europese wedstrijden hadden er voor gezorgd dat ik niet fris genoeg meer was om er tegenaan te gaan.”

”Maar dat is niet alles. Ik weet nu ook van de coach van me verwacht. Zo was het geen probleem om afgelopen zondag in de slotfase nog een sprintje te trekken om een speler van KRC Genk te halen.”

Ook mijn vader zag het: de speelvogel is een echte prof geworden - José Izquierdo

”Mijn eerste seizoen was ik vooral aan het genieten. Mijn eerste ervaring in alles: voetballen, interviews, fans,… Maar nu ben ik een jaar ouder en besef ik dat ik voor mijn sport moet leven om hier naam te maken.”

”De jongen is een man geworden. Mijn vader woont in de Verenigde Staten en hij volgt mijn prestaties op de voet. En hij ziet ook dat ik nog beter, nog sneller en volwassen ben geworden.”

Meisjes? Mijn hond heeft me verantwoordelijkheidszin bijgebracht - José Izquierdo

”Lucho is een manier om verantwoordelijk te zijn voor iets of iemand. Ik moet mijn hond eten geven, hé. (lacht) Hij was vorige week ziek en dan moest ik naar de dierenarts, naar de apotheek,… Ik lijk wel een nanny!”

”De Belgische meisjes zijn leuk en vriendelijk, maar we gaan daar niet over praten. Het is gemakkelijker om voor een hond te zorgen. Hij mag voor mijn part alles kapotmaken thuis. Hij is tenminste stil en hij luistert!” (proest het uit)

Hey Lucho! 🐶 #Selfie! 🕶📸

Een foto die is geplaatst door José Izquierdo (@joseizquierdo7) op

Redactie

Club Brugge
 
 
 
Reacties.