Preud'homme houdt zelfs nu de druk af: "Gent moet winnen, ook met het oog op de strijd voor de tweede plaats"

07 mei 2016 08:56

Club Brugge gaat morgen op bezoek bij KAA Gent. Michel Preud'homme was blij als een kind toen blauw-zwart een weekje geleden de opdracht tegen KRC Genk tot een goed einde bracht. "Maar nu zijn de omstandigheden anders."

"Vorige week verwachtte alles en iedereen dat we de klus thuis tegen KRC Genk wel eventjes zouden klaren", legt Michel Preud'homme uit. "Dat vond ik net zo moeilijk aan die wedstrijd."

Al wil de Luikenaar natuurlijk niet gezegd hebben dat een wedstrijd tegen KAA Gent - de zevende onderlinge partij van het seizoen ondertussen - een eitje zal worden.

"Al moét KAA Gent wel winnen", glimlacht de Luikenaar. "Ik spreek dan niet alleen over de titelstrijd, maar ook over het gevecht voor de tweede plaats."

Over winnen en een titel in één zin gesproken. Twee overwinningen en Club Brugge is kampioen. "We hebben volgens iedereen altijd genoeg aan twee overwinningen in de resterende vier wedstrijden."

Geen rekenmachine nodig

"Maar dan gaat iedereen er ook meteen vanuit dat we thuis van RSC Anderlecht zullen winnen", steekt Preud'homme toch een vingertje op. Ik wil dan ook niet rekenen. We moeten gewoon over het maximum van de punten halen."

Cédric De Volder

Club Brugge \\ KAA Gent
 
 
Reacties.