Harbaoui legt er vier van de vijf in het Mechelse mandje, maar het seizoen van Lokeren is voorbij

07 mei 2016 22:19

Sporting Lokeren danste vanavond als vanouds, maar het is niet genoeg om het seizoen een vervolg te geven. Hamdi Harbaoui tekende voor vier doelpunten. De Waaslanders wonnen met 5-1 van KV Mechelen. Het is tijd voor vakantie.

Georges Leekens had op de laatste speeldag van play-off 2 geen verrassingen in petto. Bij KV Mechelen mocht Dalibor Veselinovic nog eens aan een wedstrijd beginnen. Jean-François Gillet was ziek en werd tussen de palen vervangen door Anthony Moris. Sofiane Hanni speelde een laatste (onzichtbare) match voor KVM.

Dri… Nee, vijf keer scheepsrecht

De thuisploeg eiste vanaf minuut één de bal op. Al hadden de middenvelders evengoed thuis een BBQ - ook een pak fans hadden overigens dat idee uitgevoerd - kunnen organiseren. De lange bal was hét handelsmerk. Al was het geen probleem om Hamdi Harbaoui in stelling te brengen.

De Tunesische aanvaller van de Tricolores kreeg kans na kans, maar Moris hield hem keer op keer - nu nog wel - van een doelpunt. Iets voor het halfuur - het was kans nummer vijf (!) volgens ons telraam - was het dan toch prijs. De Mechelse invallersdoelman had geen verhaal op de buffelstoot, 1-0.

Sirtaki door het stadion, wedstrijd gespeeld

Lokeren speelde eindelijk nog eens zoals we dat de voorbije seizoenen gewend waren geraakt op Daknam. En nog voor de rust was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Malinwa vond het niet nodig om door te dekken op Georgios Galitsios. De Griek schoot de 2-0 in de verste hoek binnen.

Het mocht echter allemaal niet baten. Aan de rust was het al duidelijk dat de PO2-finale naar Sporting Charleroi zou gaan. Ook de spelers op Daknam wisten immers dat de Zebra’s met een heel comfortabele voorsprong naar de Truiense kleedkamers waren getrokken.

En nu… vakantie!

Harbaoui liet het niet aan zijn hart komen - vakantie kan ook leuk zijn, tiens - en besloot om Moris een nachtmerrie te bezorgen. De Tunesiër deed de touwen nog drie keer trillen - Steven De Petter kreeg tussendoor een eerredder - en dreef zijn dagtotaal op naar vier stuks, 5-1.

Lokeren kan zo met een lekker gevoel de vakantie inzetten, terwijl het voor KVM toch weer een teleurstellende jaargang was. Charleroi wint groep B van play-off 2 - de Karolingers wonnen met 0-3 bij STVV - en mag met KV Kortrijk uitmaken wie mag blijven dromen van een Europees avontuurtje.

Sporting Lokeren \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.