Dit was héél hoopgevend: "Suarez kan ons nog helpen de volgende weken"

08 mei 2016 18:22

We dachten dat het niet meer ging gebeuren dit seizoen, Matias Suarez op een veld zien. Maar door de omstandigheden moest Besnik Hasi hem in de strijd werpen tegen Oostende. Een gok die loonde.

Minuut 94 op zondagnamiddag in het Astridpark. Matias Suarez verstuurt een perfecte voorzet naar de tweede paal. Didier Ovono kan er zijn vingers niet tegenkrijgen en Stefano Okaka kopt de bal in het hoekje. De ontlading is groot. Besnik Hasi wacht El Artista op aan de zijlijn en knuffelt hem half dood. Een kus op het hoofd besluit de liefdesverklaring.

Hasi is onvoorwaardelijk fan van Suarez, waarvan hij weet dat die hem nog een tweede titel kan bezorgen als hij speelt zoals in dat halfuur tegen Oostende. De controles van de Argentijn waren simpelweg weergaloos, zeker die ene aan de zijlijn die geen enkele speler in België hem kan nadoen: hoge bal verder tikken, direct in de loop.

Veel meer variatie in ons spel met Djuricic en Suarez - Besnik Hasi

"Mati is al twee weken aan het trainen met de groep. En je weet, in zulke matchen in eigen huis kan hij altijd iets meer. Maar dat geldt dus ook voor Djuricic, die een hele goeie invalbeurt maakte. Met die twee zat er veel meer variatie in ons spel", analyseerde Hasi.

Volgende week in Brugge kunnen ze zijn creativiteit bijzonder goed gebruiken. "Of een fitte Suarez een rol kan spelen de volgende twee weken? Natuurlijk! Maar we moeten afwachten welke rol. Vandaag zat hij direct in de match. Ik weet niet of hij het al van bij de start kan", aldus Hasi.

Redactie

Anderlecht \\ KV Oostende
 
 
Reacties.