PO 1 wordt lijdensweg voor Zulte Waregem: "Elke nederlaag is een klap"

08 mei 2016 11:49

Zulte Waregem blijft na 7 speeldagen in play-off 1 nog steeds op zoek naar zijn eerste overwinning. De nacompetitie begint stilaan op een lijdensweg te lijken voor Essevee.

"Tegen Genk was het zoals het al zo vaak was in play-off 1. We voetbalden verdienstelijk, maar het leverde ons net niets op", steekt Steve De Ridder van wal in een gesprek met Voetbalkrant. "In de eerste helft lieten we enkele kansen liggen. In de tweede periode hadden wij veel balbezit, maar klom Genk snel op voorsprong."

Mentaal zwaar

Voetballend is het niet zo slecht, maar het resultaat blijft uit en dat gaat wegen op de spelersgroep. "Dat we in PO 1 nog altijd niet konden winnen, zit toch ook wel in het kopje", geeft De Ridder toe. "Elke wedstrijd wordt dat mentaal zwaarder. Elke match die je verliest in play-off 1 is een klap die je krijgt."

"We doen ons best om dit te boven te komen. We hebben met zijn allen één doel en dat is een match winnen." Waarom dat nog niet lukte? "We missen iets. Dat we te gemakkelijk doelpunten weggeven, is één van de oorzaken."

Robby Morren

KRC Genk \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.