Joske was Top met hoofdletter T, Anderlecht in die eerste helft ...

09 mei 2016 18:05

Alle goede (en slechte) dingen komen in drievoud. Hanne, Klaasje en Marthe zijn al eventjes de nieuwe K3, dus is dat ook meteen het afscheid van drie andere topmeiden. Wij blikken terug op de voorbije voetbalspeeldag en doen dat ook in drievoud. Al dan niet met luchtballonnen.

TOP

Joske, Joske, Joske

Als er een standbeeld kan worden gemaakt voor José Izquierdo, dan zeggen wij meteen: doen! Weergaloos, veel meer kunnen wij er echt niet over zeggen.

Hij nam in de tweede helft Club Brugge helemaal op sleeptouw. Blauw-zwart op weg naar de titel aanstaande zondag? Het zou zomaar kunnen.

Hamdi (4x)

Topschutter van de speeldag? Hamdi Harbaoui. We gaan hem missen als hij opnieuw naar Italië trekt deze zomer. Vier goals maken in een wedstrijd, je moet het maar doen.

Lokeren wilde er iets van maken in deze play-off 2, maar het is uiteindelijk toch Charleroi die er met de oppergaai vandoor gaat en zo tegen Kortrijk aan de bak mag.

Dit zijn Buffalo's

1-4 verliezen van een grote concurrent en zo geen kans meer maken op de titel in de eerste klasse? Er zouden veel supporters boos zijn op hun spelers.

Niet die van Gent echter, want zij gaven hun fans een oorverdovend applaus. Hartverwarmend na een moeilijke wedstrijd, waarin het toch anders had kunnen lopen.

FLOP

Die eerste helft van Anderlecht

We willen er eigenlijk geen woorden meer aan vuil maken: de eerste 45 minuten van Anderlecht waren gewoonweg schandalig. Alweer tegen Oostende.

Gelukkig redde Okaka in minuut 94 nog de meubelen, waardoor de titelstrijd nog spannend is. De tweede helft - met Suarez en Djuricic - is ook iets om op verder te bouwen.

Kaas met gaatjes

Eigenlijk hebben we ook al voldoende gesproken over de kaas met gaatjes in de defensie van Zulte Waregem, maar ook tegen Racing Genk was het weer prijs.

Eerst werd de defensief ontregeld en liet Dalsgaard zich kinderlijk pakken in een kopduel, bij een vrije trap stond Bossut vervolgens te zwemmen in het bos. Alweer vermijdbare doelpunten.

Gent mag titel vergeten

De fans waren leuk, maar de Buffalo's zelf kwamen toch te kort toen Joske en co de turbo echt aanzwengelden. Einde titeldromen en dat was toch niet echt naar de zin van Vanhaezebrouck.

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ 2e klasse \\ 2e amateurliga B \\ Anderlecht \\ Antwerp \\ Charleroi \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Lierse SK \\ Sporting Lokeren \\ Standard \\ Westerlo \\ Zulte Waregem \\ Cercle Brugge \\ KV Oostende \\ Beerschot \\ KV Mechelen \\ KV Kortrijk \\ SK Beveren
 
 
Reacties.