Standard, Flames in het buitenland en Heist

09 mei 2016 21:12

Alle goede (en slechte) dingen komen in drievoud. Hanne, Klaasje en Marthe zijn al eventjes de nieuwe K3, dus is dat ook meteen het afscheid van drie andere topmeiden. Wij blikken terug op het voorbije voetbalweekend en doen dat ook in drievoud. Al dan niet met luchtballonnen.

TOP

Standard is klaar

Een lang seizoen vol zoeken en tasten werd het voor een érg jong Standard. Maar plots lukte het dan toch: nu de Rouchettes er moeten staan, staan ze er ook.

De 0-3 overwinning bij Lierse was exemplarisch: topvoetbal, grinta, ervaring, werkkracht, ... Alles was aanwezig. Op naar de titel? Het kan zomaar zijn dat ze alsnog de titel pakken.

Heist

In play-off 2 heeft Heist zich weten te redden door een nieuwe zege. Toegegeven: doordat geen ploeg uit eerste nationale een licentie aanvroeg, is er geen daler.

Maar sportieve redding is natuurlijk altijd nog leuker. En de Heistse succesformule slaagde ook dit weekend opnieuw. Goed vastzetten achteraan, prikken vooraan.

Flames in het buitenland

Janice Cayman is in volle vorm en scoorde er twee bij Juvisy, terwijl Tessa Wullaert voor een Duitse bekerfinale én een finale in de Champions League staat.

Het gaat goed met onze Flames, nu nog het EK halen en dan kan het écht gaan beginnen met de aandacht voor het vrouwenvoetbal in ons land.

Aernout Van Lindt

Eva's Tienen \\ Zulte Waregem \\ KRC Genk Ladies
 
 
Reacties.