Toeval bestaat niet? We keren terug naar 15/05/2005... Club Brugge - RSC Anderlecht, elf jaar geleden

10 mei 2016 14:14

15 mei 2005. Het is een datum die in het collectieve geheugen van elke fan van Club Brugge gebeiteld staat. Exact elf jaar later kan de frustratie worden losgelaten. Club Brugge kampioen? We warmen alvast op.

Toeval bestaat niet. Op 15 mei 2005 pakte Club Brugge de laatste landstitel. Toeval bestaat niet. Ook toen mocht er worden gevierd na een wedstrijd tegen RSC Anderlecht. Toeval bestaat niet? Deze keer is een 2-2-gelijkspel niét voldoende om te feesten.

Onze redactie zal de komende dagen uitgebreid voorbeschouwen op de titelwedstrijd van zondag. Interviews, analyses,... Onze lezers hoeven helemaal niets te missen.

Maar ook wij warmen graag op. En hoe kunnen we dat beter doen dan in een teletijdmachine te stappen en eventjes terug te keren naar 15 mei 2005.

De middag kon destijds niet beter beginnen voor blauw-zwart. In de eerste minuut pegelde Nastja Ceh het leerbij voorbij Daniël Zitka in doel. Ceh was overigens helemaal de held met een tweede doelpunt na een mistasten van Zitka.

Hannu Tihinen en Aruna Dindane deden hun uiterste best om een West-Vlaams feestje te verbrodden, maar dat bracht geen zoden aan de dijk. Jan Breydel werd afgebroken. Tot zondag?

Anderlecht \\ Club Brugge
 
 
 
Reacties.