Doemscenario: op deze manier speelt Kortrijk hun Europees ticket kwijt, ook al winnen ze het parcours

11 mei 2016 09:27

Kortrijk neemt het vrijdag op tegen Charleroi in de heenmatch van de finale van Play-off 2. Als KVK voorbij de Zebra's geraakt, speelt het voor het laatste Europa League-ticket tegen de vierde van PO1. Mocht het zo ver komen, mag de club wellicht ­toch Europa niet in.

Alles hangt namelijk af van de resultaten van FK Sarajevo-Olimpic Sarajevo en Brijeg-Bijeljina op de laatste speeldag van de Premier Liga in Bosnië-Herzegovina. Sarajevo staat momenteel vierde, op slechts één punt van Brijeg en de derde plaats geeft recht op een Europees ticket. Mocht Sarajevo nog derde worden, is dat mogelijk een probleem voor de West-Vlamingen.

Maleisische eigenaar

Waarom dit invloed zou hebben op Kortrijk? De Bosnische club heeft met Vincent Tan dezelfde Maleisische eigenaar als Kortrijk. De UEFA staat namelijk niet toe dat clubs van dezelfde eigenaar samen aantreden in dezelfde Europese competitie. Bovendien primeert de positie van de club in de eindstand van hun competitie boven de UEFA-rangschikking van het land waar het in speelt.

KVK speelt Europees. Punt! -Joseph Allijns

Voor KVK-voorzitter Joseph Allijns is er geen probleem: “We zijn nog niet zover, maar als we allebei een Europees ticket halen dan weet ik nu al zeker dat Vincent Tan de voorkeur zal geven aan KVK boven Sarajevo. Schrijf maar op: dan speelt KVK Europees. Punt!”

Voordat heel deze doemscenario in gang schiet, moet Kortrijk uiteraard eerst nog winnen van Charleroi en dan ook nog de vierde van het klassement weten te verschalken. Een lang parcours voor de West-Vlamingen.

Lukt het KVK dit seizoen om Europees te spelen? Laat het ons weten in de reacties!

Jupiler Pro League \\ KV Kortrijk
 
 
 
Reacties.