Twee Club-spelers bij de vier enige internationals uit de Jupiler League: "Ik wil er de komende weken niks meer over zeggen"

12 mei 2016 18:26

Er zijn maar vier internationals uit België die mee mogen naar het EK en twee daarvan spelen bij Club Brugge. En die twee hadden het dan zelfs niet meer verwacht. Maar zowel Thomas Meunier als Bjorn Engels richten zich eerst op de titelstrijd.

Voor Engels zat het er wel aan te komen. "Het is gewoon fantastisch, zeker aangezien ook Thomas Meunier mee mag afzakken naar Frankrijk. Als ik heel eerlijk moet zijn, rekende ik de afgelopen weken niet echt op een selectie", reageert hij op de website van Club Brugge.

"Pas na het spijtig forfait van Vincent Kompany werd her en der mijn naam naar voor geschoven als potentiële kandidaat om hem in de selectie te vervangen. Toen begon ik mezelf stilletjes aan wat moed in te spreken. De selectie is nu een feit, ik zie het als een bevestiging van mijn huidige vorm. De komende weken wil ik er echter niets meer over zeggen. Club gaat voor nu.”

Bjorn verdient het - Thomas Meunier

Meunier had het dan weer niet zien aankomen. "Ik ben uiteraard zeer tevreden dat bondscoach Marc Wilmots en zijn assistent Vital Borkelmans mijn prestaties tijdens de Play-Offs – de wedstrijd op Genk niet meegerekend – hebben erkend."

"Mijn selectie ervaar ik als een geweldige beloning. Ik heb de goede vorm op het juiste ogenblik te pakken en ik wil daar de resterende drie wedstrijden nog een verlengstuk aan breien. Dat Bjorn ook bij de 24 namen zit, stemt me ook zeer tevreden. Hij verdient het nadat hij zich eerst door die lange blessure sleepte. Nu goed, Het EK in Frankrijk staat pas binnen enkele weken op het programma. Het hoofddoel voor mij is nu het behalen van de landstitel.”

Johan Walckiers

Club Brugge \\ België
 
 
Reacties.