Blijft Dutoit of niet? "We gaan voor spelers die voor STVV wíllen voetballen"

13 mei 2016 12:41

Met een zware 0-3-nederlaag tegen Charleroi sloot STVV zijn seizoen zaterdag in mineur af. De promovendus opende fraai, maar kende in 2016 een vrije val van formaat. Dat moet volgend jaar anders.

"We hebben er een moeilijk seizoen opzitten", vertelt STVV-manager Philippe Bormans in gesprek met Voetbalkrant.com. "We hebben fouten gemaakt. Onze manier van werken moet volgend jaar anders."

Dat zal ook nodig zijn. op dit moment hebben de Kanaries tien aflopende contracten op Stayen. "Dat is geen probleem", gelooft Bormans. "We hebben tijd genoeg om naar interessante profielen op zoek te gaan. Of we voor minder spelers op uitleenbasis zullen kiezen? We hebben niet meer jongens gehuurd dan andere clubs. Langere contracten dan? Dat misschien wel."

"We hebben fouten gemaakt, onze manier van werken moet volgend jaar anders - Philippe Bormans

En dan is er nog het vraagstuk William Dutoit. Blijft de aanvoerder of niet? "William ligt hier nog steeds onder contract en als hij hier wil spelen, zal hij ook spelen. Maar we willen jongens die voor Sint-Truiden wíllen voetballen", besluit Bormans met een duidelijke boodschap.

Diederik Geypen - Florian Holsbeek

Jupiler Pro League \\ Charleroi \\ STVV \\ KV Kortrijk
 
 
Reacties.