Standard klopt Gent en staat op puntje van titel, Lierse haalt uit tegen Anderlecht

13 mei 2016 22:33

Het doek over de Super League is nog niet gevallen, maar Standard staat toch weer een ferm stapje dichter bij de eindzege. Lierse nam dan weer afstand van Anderlecht.

Standard - Gent 3-1

Standard ontving op de Académie Dreyfus in Angleur de Buffalo's uit Gent. Na een nerveuze eerste helt stond het nog steeds 0-0, maar in de tweede helft maakten de Rouchettes het verschil.

Coutereels en De Gernier maakten er binnen vijf minuten meteen 2-0 van, een vrije trap van Dhont zorgde nog even voor een aansluitingstreffer. Schoenmakers deed in de slotfase de deur echter dicht: 3-1.

Lierse - Anderlecht 6-1

In Merksem was het de laatste kans voor Lierse en Anderlecht. De thuisploeg nam de match meteen in handen en aan de rust stond het al 3-0. Jana Coryn maakte er twee, Van Poppel wist ook te scoren.

Na de koffie maakte Coryn haar hattrick nog vol, waardoor Lierse op drie punten van Standard blijft in de stand. De eerredder van Wiard is vooral voor Lierse zuur, al dikte Coryn met haar 4e van de avond nog aan en maakte Demeyere er zelfs nog 6-1 van.

Doelsaldo?

Standard heeft nu een doelsaldo van +7, terwijl Lierse er eentje heeft van +4. Als de Rouchettes op de slotspeeldag bij Anderlecht zouden verliezen, moet Lierse sowieso nog (ruim) winnen bij Gent om alsnog kampioen te worden.

Aernout Van Lindt

Standard de Liège \\ Anderlecht \\ Lierse SK Vrouwen \\ KAA Gent Ladies
 
 
Reacties.