Standard vandaag al kampioen? Gent wil roet in het eten strooien

13 mei 2016 12:00

Valt vandaag het doek over dit seizoen van de Super League? Het is mogelijk, al lijkt een spannend slot tot volgende week ook nog tot de mogelijkheden te behoren.

Standard ontvangt op de Académie Dreyfus in Angleur de Buffalo's uit Gent. Als de Rouchettes winnen, dan komen ze wel heel dicht bij de titel. Volgende week in Tubeke kunnen ze het dan tegen Anderlecht afmaken.

Tenzij Anderlecht minstens een puntje gaat pakken in Merksem tegen Lierse, want dan is de titelstrijd nu al beslist en neemt Standard gewoon opnieuw de titel.

Rechtstreeks titelduel?

Bij Gent willen ze echter opnieuw stunten: tegen paars-wit konden ze al twee keer gelijkspelen, nu willen ze ook de eerste zege in de play-offs pakken. En zo lijkt alles nog steeds mogelijk de komende weken.

Als de Rouchettes niet winnen en Anderlecht wint in Lierse, dan krijgen we volgende week in Tubeke zelfs een rechtstreeks duel om de titel tussen Anderlecht en Standard.

In play-off 2 staan met Heist - OHL en Genk - Tienen ook nog twee duels op het programma op zaterdagnamiddag. De angel is er wel een beetje uit, want alle 8 de teams zullen volgend seizoen gewoon opnieuw in de Super League uitkomen.

Aernout Van Lindt

Standard de Liège \\ Anderlecht \\ Lierse SK Vrouwen \\ KAA Gent Ladies
 
 
Reacties.