Kan het nog voor paars-wit? Genk, Gent, W-Beveren en Anderlecht zelf lieten zien dat Club Brugge in eigen huis wél te kloppen is!

14 mei 2016 07:01

Anderlecht heeft nog een waterkans op een 34ste landstitel, maar dan moeten de Brusselaars eigenlijk winnen in Jan Breydel. Geen sinecure, sedert Michel Preud'homme aan het roer kwam te staan van blauw-zwart.

In zijn eerste seizoen onder het bewind van Preud'homme, verloor Club Brugge nog drie keer op eigen bodem. Racing Genk, Waasland-Beveren en Anderlecht bleken toen een maat te sterk. In het eerste volledige jaar met MPH kon enkel de latere kampioen AA Gent komen winnen op Jan Breydel. Tegen Cercle Brugge, Anderlecht, Mechelen, Lokeren en de Buffalo's speelden de West-Vlamingen gelijk.

Dit seizoen werd de Brugse thuishaven helemaal een quasi oninneembare vesting. Enkel Anderlecht wist er met 1-4-cijfers te komen winnen. De mat ligt de Belgische recordkampioen overigens prima sinds Preud'homme coach is van Club. Enkel in de play-offs van vorig seizoen bleek blauw-zwart een maat te sterk (2-1).

2013-2104 (15 duels, 11 keer gewonnen)

Drie keer verloren

Genk
Waasland-Beveren
Anderlecht

Eén keer gelijk

Standard

2014-2015 (20 duels, 14 keer gewonnen)

Eén keer verloren

Gent

Vijf keer gelijk

Cercle Brugge, Anderlecht, Gent, Mechelen, Lokeren

Anderlecht

2015-2016 (18 duels, 17 keer gewonnen)

Eén keer verloren

Anderlecht

Redactie

2e klasse \\ Anderlecht \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ KV Oostende \\ SK Beveren
 
 
Reacties.