Club Brugge is de verdiende KAMPIOEN, wij selecteerden tien sleutelmomenten

15 mei 2016 17:00

Club Brugge is kampioen! Na elf lange jaren mag het blauw-zwarte legioen nog eens feesten. Al werd er een lange weg afgelegd vooraleer Jan Breydelstadion uit zijn voegen barstte. Onze Club-watcher selecteerde de tien sleutelmomenten van het seizoen.

17/09/2015: Napels zien en… sterven

Club Brugge had er een jaartje eerder een prachtig Europa League-parcours opzitten. De droom om evengoed te doen was intact. Op de eerste speeldag werd echter met 5-0 verloren bij SSC Napoli. Het Europese toneelstukje werd meteen tot Canvas-reeks gedegradeerd.

04/10/2015: Dat verdomde zwa… blauw-witte beest

KAA Gent bleef aanvankelijk het zwarte beest van Club Brugge. De SuperCup werd verloren in de Ghelamco Arena en ook in de reguliere competitie was het prijs. De West-Vlamingen werden met een zware 4-1-nederlaag terug naar huis geschopt.

20/12/2015: één nederlaag op Olympia, maar wat voor één

Het Jan Breydelstadion was dit seizoen een versterkte burcht. Het zijn echter de uitzonderingen die de regel bevestigen. Vlak voor de feestdagen kwam RSC Anderlecht met 1-4 winnen op Olympia. Een mokerslag van jewelste, maar MPH beloofde beterschap.

07/02/2016: EIN-DE-LIJK!

Club Brugge moest het op vijf dagen twee keer opnemen tegen KAA Gent. Twee keer werden de Buffalo’s naar huis gestuurd, twee keer met 1-0 én twee keer na een collectieve topprestatie. Michel Preud’homme kreeg gelijk, de toon was gezet.

13/03: winst in Leuven, enkel de Smurfen weten de rem zitten

Het is smullen op Jan Breydel. Club stoomt als een sneltrein door de competitie. Michel Preud’homme kreeg gelijk, deel twee. De reguliere competitie werd geëindigd met 21 op 24, enkel op het veld van KRC Genk werd een scheve schaats gereden.

20/03/2016: een opdoffer, maar misschien een noodzakelijk kwaad

De kersverse landskampioen kreeg de kans om zichzelf op te volgen als winnaar van de Beker van België. Het is echter Standard dat mag vieren. Blauw-zwart verwerkte het klopje in Spanje en kan als herboren aan play-off 1 beginnen.

02/04/2016: lastige, maar gouden start

Club Brugge start play-off 1 op het veld van KV Oostende. Althans: Schiervelde wordt gebruikt door de Kustboys. Door een vroege rode kaart van Benoît Poulain moet blauw-zwart lang met z’n tienen verder. De driepunter blijkt achteraf van goudwaarde.

20/04/2016: een dipje, inclusief ongerustheid

Na een lekkere start met zes op zes gaat Club met de billen bloot bij RSC Anderlecht en bij KRC Genk. Het pantser begint barstjes te vertonen en de ongerustheid neemt stelselmatig toe. De rangen worden gesloten, met succes achteraf gezien.

08/05/2016: Club is kampioen, maar spreekt het nog niet uit

Iedereen was het er na de wedstrijd tussen KAA Gent en Club - met 1-4 gewonnen door de bezoekers - over eens: blauw-zwart laat dit niet meer schieten. Een weekje later wordt voor de titel gespeeld tegen de grote rivaal.

15/05/2015: JAAAAAAAAA!

Het is gebeurd: Club Brugge legt RSC Anderlecht over de knie in het eigen Jan Breydelstadion en mag zich voor de veertiende keer in de geschiedenis tot Belgisch landskampioen kronen. De ontlading is ONGELOOFLIJK, de kampioen verdiend.

Cédric De Volder

Club Brugge
 
 
Reacties.