Marc Coucke vraagt, de spelers van Oostende draaien: "De enige échte revelatie van het seizoen"

15 mei 2016 11:24

Marc Coucke had zaterdagmiddag één duidelijke opdracht voor de spelers van KV Oostende: zij moesten tegen KRC Genk nog eens laten zien wie de enige echte revelatie van het seizoen is. In de slotseconden bezorgde Jordan Lukaku zijn ploeg de drie punten én kreeg Coucke zijn zin.

Oostende had het lang niet altijd onder de markt tegen de bezoekers uit Limburg, maar in the dying seconds van de wedstrijd trapte Jordan Lukaku – uitgerekend de man die mee mag naar het EK en voor de wedstrijd al in de bloemetjes werd gezet – zijn ploeg naar een belangrijke zege.

“Alles mag, niks moet”, aldus Coucke en de Kustploeg blijft zo volop in de running voor de vierde plaats en het mogelijk bijhorende Europees ticket. Dankzij een knappe 9 op 12 hijgt KVO nu plots in de nek van Genk. De troepen van Yves Vanderhaeghe tellen amper één puntje minder dan de ploeg van Peter Maes.

Europa League?

Oostende is en blijft natuurlijk de revelatie – de verrassing – van de huidige voetbaljaargang. En als de West-Vlamingen er straks nog zouden in slagen om voor Genk te eindigen – en wie weet Europees voetbal af te dwingen – dan gaat het dak van het Albertpark er sowieso af. Of is dat al gebeurd?

Redactie

KRC Genk \\ KV Oostende
 
 
 
Reacties.