Een terechte kampioen, twee grote meneren en gemiste kansen

16 mei 2016 16:55

Alle goede (en slechte) dingen komen in drievoud. Hanne, Klaasje en Marthe zijn al eventjes de nieuwe K3, dus is dat ook meteen het afscheid van drie andere topmeiden. Wij blikken terug op de voorbije voetbalspeeldag en doen dat ook in drievoud. Al dan niet met luchtballonnen.

TOP

Club Brugge

Club Brugge is kampioen, en om het met Michel Verschueren te zeggen: daar was niets aan te doen. Ze speelden bijzonder goed en toonden zo aan Anderlecht hoe het moet.

4-0, dat is natuurlijk een geweldige manier om alle demonen weg te spelen en te spoelen. Na 11 jaar afzien voor de supporters kwam er opnieuw op 15 mei een nieuwe titel. En of het verdiend is!

Perbet en Leye

Ook dit weekend scoorden ze weer belangrijke doelpunten voor hun teams: Jeremy Perbet en Mbaye Leye blijven kandidaat voor de Gouden Stier en zitten nu al aan 21 en 20 goals.

Om maar te zeggen: zonder hen zat Charleroi niet dicht bij Europees voetbal en zat Essevee niet in play-off 1. Erg belangrijk voor hun team en genieten van de bravoure waarmee ze scoren.

KV Oostende

De Kustboys leken een week of vier geleden nog het kneusje van play-off 1 te gaan worden, maar ondertussen spelen ze bij Oostende alsnog mee om Europees voetbal.

Met de wedstrijden die nog op komst zijn is plek 4 (en zelfs plek 3) nog niet ondenkbaar voor de kustbewoners. En zo krijgt hun knap seizoensbegin alsnog een mooi staartje.

FLOP

Anderlecht

Wel, wel ... Hoe ten onder gaan bij een rechtstreekse titelconcurrent? In 'stijl' met een 4-0 nederlaag? Het zwakke spel dat er gedurende het hele seizoen al af en toe was, werd ook in Jan Breydel nog eens tentoongespreid.

Knullige balverliezen, slechte tussenkomsten, ... De schande voorbij volgens de fans. Geluk bij een ongeluk: de tweede plaats lijkt alsnog binnen, maar na de zomer zal er uit een ander vaatje moeten worden getrapt.

AA Gent

Coulibaly, Depoitre, Milicevic, ... allen misten ze bijzonder veel kansen. Zelfs voor een open doel lukte het niet om te scoren. Uit 8 grote kansen in de tweede helft werd er niet enkele keer gescoord.

En zo hebben de Buffalo's na een 8 op 24 plots een probleem. De tweede plaats is weg, de derde (en vierde) stek komt plots zelfs nog in gevaar.

Titelspanning

De play-offs gingen ons elk jaar opnieuw bijzonder veel spanning bezorgen én het niveau zou algemeen stijgen. Spektakel kregen we wel dit weekend, maar teveel ploegen bleven ook in de play-offs onder het niveau.

En de laatste week is er dan wel voor Europees voetbal nog veel spanning, maar de titelstrijd is alvast beslecht. En dat is voor de neutrale kijker misschien toch een beetje een anticlimax.

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Charleroi \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Lierse SK \\ Sporting Lokeren \\ Standard \\ Westerlo \\ Zulte Waregem \\ Cercle Brugge \\ KV Oostende \\ KV Mechelen \\ KV Kortrijk \\ SK Beveren
 
 
Reacties.