Standard, Coryn en Tienen

16 mei 2016 16:25

Alle goede (en slechte) dingen komen in drievoud. Hanne, Klaasje en Marthe zijn al eventjes de nieuwe K3, dus is dat ook meteen het afscheid van drie andere topmeiden. Wij blikken terug op het voorbije voetbalweekend en doen dat ook in drievoud. Al dan niet met luchtballonnen.

TOP

Standard op titelkoers

Nog een keer winnen (in Anderlecht) en de titel is binnen voor Standard. De Rouchettes beleefden geen makkelijke avond in eigen huis tegen Gent, maar wonnen wel opnieuw op ervaring en mérite.

Het zou een mooie bekroning zijn voor het jonge team van Standard als ze in het seizoen dat ze én Lewerissa én Wullaert naar het buitenland zagen vertrekken toch nog kampioen zouden worden.

Jana Coryn

Lierse geeft echter nog niet op. Dankzij een grote overwinning tegen Anderlecht (6-1) maken ook zij nog kans op de titel. Dan moet Standard wel verliezen bij Anderlecht.

Jana Coryn deed met vier doelpunten meer dan een duit in het zakje en lijkt zo ook op weg naar de topschutterstitel. Na de Beker van België een nieuwe prijs, al is de titel natuurlijk nóg belangrijker.

Tienen

Eva's Tienen gaat ondertussen gewoon rustig door op hun elan. Het is dan misschien 'maar' play-off 2, maar 15 op 15 is en blijft wel 15 op 15. Daar kan je niet naast.

De club uit Tienen werd de voorbije jaren telkens kampioen in eerste nationale, nu lijken ze met oog op volgend jaar klaar om te strijden voor play-off 1.

Redactie

Eva's Tienen \\ Standard de Liège \\ Lierse SK Vrouwen
 
 
 
Reacties.