Anderlecht-icoon haalt transferbeleid onderuit: "Als je moet rekenen op winterse risicotransfers, dan is het in de zomer niet zo goed gelukt"

17 mei 2016 20:48

Na de verloren titel aan Club Brugge kreeg Anderlecht heel wat kritiek te slikken. Ook het transferbeleid van de Belgische recordkampioen bleef niet gespaard van de nodige commentaren.

Van de vier jongens - Djuricic, Badji, Büttner en Galhardo - die Anderlecht in de winter haalde, kon niemand overtuigen. "Ze kozen voor spelers die amper tot spelen kwamen bij hun vorige clubs. Daarmee waagden ze een gok en dat risico is nu verkeerd uitgedraaid", oordeelt Gilles De Bilde in Stadion.

"Maar als je moet rekenen op risicotransfers in de winter, wil dat ook zeggen dat het in de zomer niet zo goed gelukt is. Het gaat natuurlijk ook om de begeleiding van die spelers. De staf moet hen beter maken. Misschien is daar óók een probleem, maar het zijn nog altijd de spelers zijn die het moeten doen. Je moet het als speler verdienen om bij Anderlecht voetballer te zijn."

Diederik Geypen

Anderlecht \\ KRC Genk
 
 
 
Reacties.