Schoofs is terug en kan Genk zondag een hak zetten: "Speciale match als Limburger"

20 mei 2016 11:56

De laatste weken vroegen we het ons vaak af, wat met Rob Schoofs bij Gent? De speelkansen kwamen niet en de middenvelder zat vaak zelfs in de tribune. Tegen Oostende toonde hij zich, tot zijn eigen opluchting, een waardige back-up voor de geblesseerde Sven Kums.

"Het was fijn om nog eens te mogen spelen, want het was lang geleden", aldus Schoofs na de winst op Oostende. "Ik mocht kort invallen tegen Brugge, maar daarvoor had ik maandenlang niet gespeeld."

Ik had op meer minuten gehoopt -Rob Schoofs

"Ik wist dat ik na mijn overstap in januari minder zou spelen, maar ik had wel op meer minuten en invalbeurten gehoopt. Ik ben al een hele tijd goed aan het trainen en daar heeft de coach me nu voor beloond."

Zijn laatste, en enige, basisplaats bij Gent kwam er in de reguliere competitie op... Oostende. "Toen was ik ook niet zo slecht, maar de ploeg had het moeilijk en ik ging mee ten onder."

Het werd 5-2 en een afgang voor de Gentenaars. "Als je zo zwaar verliest, heb je niets te zeggen natuurlijk." De 0-1 zege was een welgekomen revanche. "Het was belangrijk om te tonen dat ik er sta. Had ik hier een tweede keer verloren in mijn tweede basisplaats..."

Tegen Genk wacht de ex-STVV-kapitein een speciale match. "Als Limburger is het natuurlijk een mooie match. Of ik Genk per se een hak wil zetten? Ik wil geen polemiek starten", lachte Schoofs.

Sander De Graeve

KAA Gent \\ KV Oostende
 
 
Reacties.