Titel 19 voor Standard, of loopt het toch nog anders?

20 mei 2016 11:15

Vanavond valt het doek over de Super League bij de vrouwen. Nog twee teams maken kans op de eindprijs, al hoeft er eigenlijk geen twijfel over te bestaan: Standard gaat dit niet meer laten liggen. Of toch?

"Op de laatste speeldag de titel pakken op bezoek bij Anderlecht, daar teken ik meteen voor", gaf Sanne Schoenmakers ons voor de start van de play-offs al mee. En zie: een puntje voor de Rouchettes in en tegen Anderlecht en de titel gaat opnieuw naar Standard.

Het zou de zesde titel op een rij worden voor Standard, meteen de 19e (!) al uit de geschiedenis van de club. Toch wil Anderlecht maar wat graag zijn eerste zege pakken in deze play-offs en zo roet in het eten gooien van de eeuwige rivaal, al speelt zo'n Clasico bij de vrouwen toch iets minder.

Of toch nog Lierse?

Lierse mag eventueel ook nog dromen van de titel. Dan moeten ze wel zelf winnen bij zwarte beest Gent en moet Standard verliezen bij Anderlecht. Het doelsaldo zal dan beslissen over de prijzen. Anderlecht is zeker van plek 3, Gent van de vierde stek in play-off 1.

In play-off 2 ligt het zwaartepunt op zaterdag. Tienen pakte 15 op 15 in de play-offs en is zeker van de winst, OH Leuven wordt zeker laatste. Beide teams kunnen nog scherprechter spelen in de strijd om plek 6 tussen Heist en Genk. OHL - Genk en Tienen - Heist worden om 15 uur gespeeld.

Aernout Van Lindt

Standard de Liège \\ Anderlecht \\ Lierse SK Vrouwen \\ KAA Gent Ladies
 
 
 
Reacties.