Hasi over de uitsluiting van Okaka: "Geen rood, maar hij moet zich leren beheersen"

21 mei 2016 09:02

In de wedstrijd tegen Genk maakte Stefano Okaka een duwbeweging richting Christian Kabasele en raakte daarbij diens gezicht. Besnik Hasi kwam daar nog eens op terug. Hij vond het duidelijk allemaal overdreven van scheidsrechter Sébastien Delferière.

"Ik vond het geen rood, nee", stak Hasi van wal. "Het zijn twee kleerkasten van venten die duwen en trekken, laat ze gewoon doen. Maar de arbiter was blijkbaar 100% zeker van dat Okaka van het veld moest. Ik heb de beelden gezien en zag er echt geen slag in."

"Let op! Ik wil wel geen enkele vorm van reactie goed praten", zette de trainer de puntjes op de i. "Okaka moet zich leren beheersen, hij heeft genoeg ervaring. Maar hij wordt wel elke wedstrijd geprovoceerd en daar doen scheidsrechters niets aan. Ik heb hem ook al gezegd, het beste antwoord dat je kan geven aan zo'n verdediger, is scoren."

Niet de eerste spits

Volgens Hasi heeft Sporting wel al ervaring op het vlak van potjes die snel overkoken. "We hebben het al vaker meegemaakt met onze spitsen, ook Mitrovic en Mbokani hadden af en toe een reactie in huis. Zij trokken daar lessen uit, voor Okaka is het belangrijk dat hij dat ook doet."

Maarten Pottie

Anderlecht \\ Newcastle United
 
 
Reacties.