Deze Buffalo is speler van het jaar in Gent: "Tuinieren? Niks voor mij"

22 mei 2016 16:55

In AA Gent wordt traditioneel na de laatste match van het seizoen de trofee Jean Claude Bouvy uitgereikt voor de beste speler van het seizoen. Dit jaar ging die niet onverwacht naar Nana Asare.

De linksachter van AA Gent speelde net als vorig jaar een uitstekend seizoen en werd zelfs voorzichtig in verband gebracht met een plek bij de Rode Duivels. De stille kracht van Gent zal nooit zware uitspraken doen, maar spreekt altijd met de voeten.

Hij kreeg de trofee, een gouden schoen uitgereikt op het veld na het behalen van Europees voetbal tegen Racing Genk. De verdediger wordt letterlijk op handen gedragen door zijn ploegmaats. "Asare verdient dat écht", aldus Kums, toch ook kanshebber.

"Hij heeft het hele seizoen op een constant niveau gespeeld", ging de kapitein door. "Asare was altijd goed, nooit slecht. We hebben het echt gevoeld als hij er niet bij was", viel ook Lasse Nielsen zijn aanvoerder bij.

De match tegen Valencia vergeet ik nooit -Nana Asare

Asare zelf bleef er zoals altijd rustig onder. De Ghanees loopt niet zo graag in de kijker. "Ik in een perszaal? Ik ben verloren gelopen, hé", aldus Asare met een grapje. "Neen, ik ben heel tevreden, maar ik had liever de titel gepakt."

"Mijn meest memorabele match? Die tegen Valencia, zonder twijfel. Toen wisten we dat we boven onszelf moesten uitstijgen en dat hebben we ook gedaan. Of ik dat shirt nog heb? Mijn vrouw heeft het", lacht de linksachter.

Vakantie zit er toch niet in voor Nana Asare. "Neen, mijn kinderen gaan nog naar school. Wanneer ze vakantie hebben begint het seizoen weer. Of ik dan andere dingen ga doen? Tuinieren? Neen, dat is niets voor mij. Als ik i iets plant, groeit het nooit."

Sander De Graeve

KRC Genk \\ KAA Gent
 
 
Reacties.