Coach Standard Vrouwen: "Dacht daar niet aan bij start play-offs"

23 mei 2016 18:58

Standard kroonde zich afgelopen vrijdag tot landskampioen in de Super League bij de vrouwen. En dus was het reden tot een feestje voor de Rouchettes. "Dit was een erg onverwachte titel. En daarom misschien nog mooier."

Iedereen bij de Rouchettes was het erover eens: "Dit hadden we voor de start van de play-offs niet verwacht. Eindelijk konden we eens vijf weken op een rij met dezelfde kern verder voetballen."

Coach Benoît Waucomont rolde dit seizoen in het vrouwenvoetbal. "Dat was zeker even wennen voor hem", aldus kapitein Aline Zeler. "We hebben hem als meer ervaren speelsters toch een paar keer wat moeten bijstaan met raad over hoe vrouwen aan te pakken."

Dacht niet aan de titel - Benoît Waucomont

Maar gaandeweg begon het beter en beter te lopen en zo stond er een erg trotse coach op het veld in Tubeke, net nadat de titel binnen was voor Standard. "Ik wil geen excuses inroepen, maar we hebben erg veel blessures gehad. Toen we aan de play-offs begonnen dacht ik niet aan de titel."

"Maar we geloofden er wel in dat we met onze jonge ploeg tot erg veel in staat konden zijn. Iedereen heeft er de voorbije weken zijn kop voorgelegd en dat heeft ook meer dan gerendeerd voor deze jonge ploeg. Niet vergeten dat we hier met 16-jarigen op het veld stonden."

Aernout Van Lindt

Standard de Liège
 
 
Reacties.