Hoop cv's van trainers op Anderlecht, maar Vercauteren blijft in beeld en heeft eisen

23 mei 2016 03:00

Anderlecht spreekt deze week met Besnik Hasi, maar de uitkomst van dat gesprek lijkt al vast te liggen. In de zoektocht naar een nieuwe trainer zouden er al contacten gelegd zijn. Onder andere met Franky Vercauteren.

Vercauteren werd gepolst door vertrouwensmensen van de club en de voormalige trainer van Anderlecht en Genk zou niet weigerachtig staan tegenover een terugkeer. Maar dan wel onder bepaalde voorwaarden. Vercauteren is zijn doorgang als trainer bij paars-wit nog niet vergeten en wil enkel mensen die hij absoluut kan vertrouwen rond zich hebben. De namen van Jos Daerden en ex-Genk-doelmannentrainer Guy Martens vallen daarbij.

De 59-jarige Vercauteren wil zijn eigen technische staf samenstellen, dat is een eis waar niet over te onderhandelen valt. Hij is er immers nog steeds van overtuigd dat Ariël Jacobs vorige keer aan de poten van zijn stoel gezaagd heeft. Bij Samara willen ze hem liever langer houden, maar Vercauteren liet op zijn persconferentie blijken dat hij serieuze sportieve garanties eist. "Ik wil een competitieve ploeg als ik blijf", zei Vercauteren op zijn persconferentie.

Morten Olsen

Daarnaast wordt ook de naam van Morten Olsen weer genoemd. De ervaren 66-jarige Deen woont in Brussel, is vrij en heeft het charisma om de kleedkamer onder controle te houden. Hij is dan weer niet de vernieuwende tacticus en heeft dus een jonge assistent nodig die hem daarbij helpt.

De volgende weken gaat Anderlecht nog verschillende personen polsen en afwegen welke de beste optie is. Dat Herman Van Holsbeeck een deel van zijn trots zal moeten inslikken als hij Vercauteren wil terughouden, staat alvast als een paal boven water.

Johan Walckiers

Anderlecht
 
 
Reacties.