Lombaerts mist match tegen Zwitserland, maar Wilmots heeft ook goed nieuws over Denayer

23 mei 2016 14:45

De Rode Duivels trainden maandag een eerste keer op Zwitserse bodem, maar lang niet iedere international was al aanwezig of kwam naar buiten. Marc Wilmots gaf op het persmoment rond de middag meer informatie over alle vraagtekens, twijfelgevallen en 'laatkomers'.

“Nicolas Lombaerts en Thomas Meunier bleven binnen, morgen (dinsdag) gaan ze opnieuw onder de scanner en zal moeten blijken hoe ernstig hun blessures zijn”, stak Wilmots van wal.

Één ding is wel al zeker: Wilmots neemt geen enkel risico met Lombaerts. "Nicolas speelt zeker niet tegen Zwitserland", aldus Wilmots. Lombaerts bevestigde dat: "Het heeft geen zin om nu risico's te nemen, dus ik zal niet in actie komen."

Nainggolan

Radja Nainggolan (blessure aan de kuit, nvdr.) nam wél deel aan de groepstraining die op stabilisatie en blessurepreventie was gebaseerd. “Radja heeft zowat iedere oefening meegedaan, dat wilde hij ook zelf graag. Enkel de oefeningen waarbij hij te veel hinder ondervond, liet hij schieten.”

De 'laatkomers'

Komen maandagavond aan:

  • Michy Batshuayi (14u)
  • Thomas Vermaelen (17u40)

Komt dinsdagmorgen aan:

  • Laurent Ciman (7u)

Komen later deze week nog aan:

  • Jason Denayer (speelt donderdag Turkse bekerfinale)
  • Yannick Carrasco (speelt zaterdag Champions Leaguefinale)

"Pas in Genk helemaal compleet" - Marc Wilmots

Voor het overige is het nog wachten op enkele ‘laatkomers’, spelers die door verplichtingen met hun club nog niet konden aansluiten bij de nationale ploeg. Zo arriveren Batshuayi en Vermaelen maandagavond nog, terwijl reserve Laurent Ciman dinsdagmorgen om 7u voet op Zwitserse bodem zet.

“Pas in Genk (stage vanaf volgende week maandag, nvdr.) zullen we compleet zijn”, besefte ook Wilmots. Maar over Jason Denayer bracht de selectieheer alvast goed nieuws. “Jason sukkelt met een blokkage in de rug. Ik zal pas wanneer hij aankomt exact kunnen zeggen hoe het met hem gesteld is, maar de laatste berichten zijn positief.”

Timothy Collard - Diederik Geypen

Club Brugge \\ Manchester United \\ KV Oostende \\ België
 
 
Reacties.