Onze toppers van de week: Standard (bis), Gent en scorende doelvrouwen

23 mei 2016 16:25

Alle goede (en slechte) dingen komen in drievoud. Hanne, Klaasje en Marthe zijn al eventjes de nieuwe K3, dus is dat ook meteen het afscheid van drie andere topmeiden. Wij blikken terug op het voorbije voetbalweekend en doen dat ook in drievoud. Al dan niet met luchtballonnen.

TOP

Standard pakt titel

De titel is binnen voor Standard. De Rouchettes beleefden geen makkelijke avond in Tubeke tegen Anderlecht, maar overleefden wel opnieuw.

En zo verdienen ze de titel ook, met een erg jong team. Verschillende speelsters waren zwaar geblesseerd, terwijl er ook een pak ervaring naar het buitenland vertrok. Dan met zo'n jonge bende (een keepster van 16 tijdens de play-offs bijvoorbeeld) toch de titel grijpen? Wonderbaarlijk.

AA Gent

De Buffalo's hadden in play-off 1 nog niet gewonnen, maar begonnen met een erg duidelijk doel aan hun opdracht op speeldag 6: Lierse kloppen.

Met een beetje geluk, maar vooral heel veel inzet, doorzettingsvermogen en grinta lukte dat uiteindelijk ook. Een erg lastige overwinning, maar de 1-0 deed zichtbaar deugd. En geeft nu al vertrouwen voor volgend seizoen.

Scorende goalies

En dan is er nog het fenomeen van de scorende goalies. Niet minder dan twee hadden we er dit weekend. Lynn Senaeve maakte er twee voor Heist bij Tienen, Sofie Van Houtven eentje voor Genk bij OH Leuven.

Beide speelsters werden voor de gelegenheid als veldspeelster gebruikt. Het moge duidelijk zijn: zij weten wel degelijk ook op het veld hun vrouwtje meer dan te staan. Uniek.

Aernout Van Lindt

Eva's Tienen \\ Standard de Liège \\ KSK Heist \\ KAA Gent Ladies \\ KRC Genk Ladies
 
 
Reacties.