Dit is ons laatste Team van de Week!

23 mei 2016 11:00

Op de allerlaatste speeldag van het seizoen pakte AA Gent de derde plaats ten koste van Racing Genk. Charleroi haalde het van KV Kortrijk in de finale van play-off 2 en mag het tegen de Limburgers opnemen voor Europees voetbal. Voer genoeg voor ons Team van de Week.

Doel

Tussen de palen kiezen we voor Nicolas Penneteau. Waarom? Hij schudde op KV Kortrijk de belangrijkste redding van de speeldag uit z'n mouwen. Hij duwde de bal nog net uit de voeten van de doorgebroken De Smet en zette Charleroi zo op weg naar winst.

Verdediging

Ook achterin stond het goed bij Charleroi. Steeven Willems speelde zijn beste wedstrijd uit z'n carrière en liet bijna geen aanvallen van Kortrijk toe. Bij de Kerels mocht men dankbaar zijn dat Chanot op het veld stond, anders had KV Kortrijk nog meer goals om de oren gekregen.

Op de flanken vinden we twee spelers die wel vaker het team haalden. Asare werd door de supporters verkozen tot speler van het jaar en bedankte met een uitstekende match. Meunier deed het -voor zijn blessure- heel erg goed tegen Oostende.

Middenveld

Op het middenveld hebben we een driehoek waar elk team wel van droomt. Zowel Oostende als Club Brugge hingen volledig af van respectievelijk Jonckheere en Vanaken. Sven Kums was, ondanks de zere enkel, de patron op het Gentse middenveld.

Aanval

Voorin vierde Suárez zijn (hoogstwaarschijnlijke) afscheid in stijl, al kon de Argentijn niet scoren. Dat lukte Baby en Perbet wel in Kortrijk. Die laatste knalde er zijn tweeëntwintigste van het seizoen binnen. Faut le faire.

Sander De Graeve

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Charleroi \\ Club Brugge \\ KAA Gent \\ KV Oostende \\ KV Kortrijk
 
 
Reacties.