Antwerp en Beerschot kwamen te kort, maar dit zijn volgens jullie de beste fans van het land

24 mei 2016 11:30

Volgens Francky Dury bestaat er geen twijfel over: "Club Brugge heeft altijd al het beste publiek van België gehad." Maar is dat wel zo? Voetbalkrant.com besliste om de proef op de som te nemen en die stelling voor te leggen aan het lezerspubliek.

Wij vroegen aan jou: ‘Wie zijn de beste fans van ons land? Welke supporters zijn iedere thuiswedstrijd op post, welke supporters zijn ook steeds op verplaatsing van de partij en welke supporters maken het meeste lawaai?'

We lieten je kiezen tussen alle clubs uit de Jupiler Pro League en enkele traditieclubs uit de lagere reeksen van het Belgische voetbal. Je kon jouw stem uitbrengen in een poll.

Beerschot en Gent op 3

Het werd uiteindelijk een spannende strijd tussen Royal Antwerp FC (29,16%) en Club Brugge (31,71), maar de Bruggelingen haalden het nipt van de oudste club van ons land. KAA Gent (6,14%) en KFCO Beerschot-Wilrijk (6,14%) bezetten samen de derde plaats, KRC Genk eindigt vijfde met 5,61% van de stemmen.

Timothy Collard

2e klasse \\ Anderlecht \\ Antwerp \\ Club Brugge \\ KAA Gent \\ Lierse SK \\ Sporting Lokeren \\ Standard \\ Zulte Waregem \\ Beerschot AC
 
 
Reacties.