Nog steeds grote vraagtekens bij Rode Duivels, maar ook: "Frisse Vermaelen, mét veel goesting"

24 mei 2016 15:55

De Rode Duivels trainden dinsdag - net als maandagnamiddag - achter gesloten deuren in het Stade Samaranch. Na de middag gaf assistent-trainer Vital Borkelmans een update over de zorgenkinderen bij de nationale ploeg.

Zo nam Simon Mignolet een eerste keer deel aan de groepstraining. De doelman van Liverpool kreeg maandag nog rust na een lang en zwaar seizoen met zijn club. Ook Thomas Vermaelen – maandag pas aangekomen – trainde mee met de groep.

“Het was een hele frisse Vermaelen die hier aankwam. En de bondscoach heeft een goed gesprek met hem gehad”, aldus Borkelmans. “Thomas heeft lange tijd niet gespeeld bij Barcelona, maar heeft veel goesting om nu wél te spelen.”

Matchritme nodig

“De ochtendtraining was best intensief en duurde 1u20, maar Thomas kon zonder problemen mee. We zullen de komende dagen zien hoe fit hij is, maar hij heeft sowieso matchritme nodig”, hintte de T2 op de aankomende oefenwedstrijden.

En dan zijn er natuurlijk nog de zorgenkinderen van Marc Wilmots: Thomas Meunier, Nicolas Lombaerts en Radja Nainggolan. “Voorlopig is er nog geen duidelijkheid omtrent de ernst van hun blessure." De spelers in kwestie zijn op bezoek geweest bij de dokter en pas woensdag zal Marc Wilmots communiceren over de stand van zaken.

Met Boyata, nog een twijfelgeval, lijkt het de goede kant uit te gaan. “Hij trainde de voorbije dagen goed, maar we moeten zien hoe zijn blessure evolueert. Het moet nog blijken of hij fit genoeg is om te spelen, maar we zullen zeker en vast geen risico nemen”, besloot Borkelmans.

Redactie

Barcelona \\ België
 
 
 
Reacties.