Dewaest legt uit wat duel met ex-club Charleroi betekent

24 mei 2016 12:33

"Het wordt nog een moeilijke week met twee lastige wedstrijden, maar over de week teveel zou ik zeker niet willen spreken", aldus Sébastien Dewaest. "Twee keer knokken tegen Charleroi, toch wel een sterke ploeg."

Dewaest is zelf ex-Charleroi, maar spreekt niet over extra druk: “Dit is uiteindelijk ook gewoon een match zoals de andere. Ik ken er natuurlijk nog veel volk, maar ga er niet extra mee bezig lopen. We moeten ons 100% motiveren om de match te kunnen winnen, dat wel.”

Want Charleroi is een te duchten tegenstander: “Uiteindelijk leunden ze tijdens de reguliere competitie al dicht aan bij play-off 1 en ze zijn erg gemotiveerd en in de goede vorm”, geeft de centrale verdediger toe.

Charleroi is meer dan Perbet – Sébastien Dewaest

“Vorig seizoen speelde ik nog bij Charleroi en toen haalden we Europa, dus we weten hoe belangrijk het is. Met Perbet hebben ze de topschutter in de rangen, die zullen we zeker scherp in de gaten moeten houden. Al is er veel meer dan hem, want ze kunnen met verschillende mensen het verschil maken.”

Slotsom? “Het mentale zal een belangrijke rol spelen in de eindwinst van deze partij. Europees spelen is en blijft het doel, het is nu aan ons om de knop van de vierde plaats zo snel mogelijk om te draaien en die laatste matchen vol aan te gaan.”

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Charleroi \\ KRC Genk
 
 
Reacties.